Türkiye ve BAE arasında 130 milyar 717 milyonluk tarihi anlaşma 

Merkez Bankası, Türkiye ile BAE merkez bankalarının arasında 18 milyar dirhem (66 milyar 717 milyon TL) ve 64 milyar Türk lirası karşılığında swap anlaşması imzalandığını duyurdu.  

EKONOMİ 19.01.2022, 10:43
Türkiye ve BAE arasında 130 milyar 717 milyonluk tarihi anlaşma 

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri merkez bankaları arasında swap anlaşması imzalandığını duyurdu. Anlaşmanın karşılığının 64 milyar Türk lirası ve 18 milyar BAE Dirhemi (güncel tutarı 66 milyar 717 milyon Türk lirası) olan anlaşmanın “swap anlaşmasının nominal büyüklüğü karşılığı olarak” bu fiyatlarla gerçekleştirildiği belirtildi. 



3 sene geçerli olacak 

Türkiye ve BAE arasındaki karşılıklı ticaretin geliştirilmesi amacıyla gerçekleştirilen anlaşmanın ve bu anlaşmanın beraberinde getireceği iş birliğinin 3 sene geçerli olacağı duyuruldu. TCMB Başkanı Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu ve BAE Merkez Bankası Başkanı Khaled Mohamed Balama arasında imzalanan anlaşma, mutabık kalınması durumunda uzatılabilecek. 

Kavcıoğlu, iki ülkenin para birimleriyle yapılan anlaşmanın ticareti derinleştirmekte daha etkili olacağını vurguladı. Mohamed Balama ise “Anlaşmamız, iş birliğimizi artırma irademizin göstergesidir.” ifadelerini kullandı. 



2021 senesinde pek çok anlaşma imzalanmıştı

İki ülke arasında daha önce de çeşitli anlaşmalar imzalanmıştı. 

Yorumlar (0)