Türkiye Varlık Fonu’na yeni atama

Türkiye Varlık Fonu Anonim Şirketi Genel Müdürlüğüne geçmişinde kritik görevler üstlenen Salim Arda Ermut atandı. Görevi daha önce ise Zafer Sönmez yürütüyordu.

EKONOMİ 09.03.2021, 12:03 09.03.2021, 16:15
Türkiye Varlık Fonu’na yeni atama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayınlanan kararda, Türkiye Varlık Fonu Yönetimi Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Zafer Sönmez görevinden alınarak, yerine Salim Arda Ermut atandı.

Kritik görev!

Yönetim Kurulu Üyeliği ve Genel Müdürlük görevine atanan Ermut daha önce ise kritik bir görev olan Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanlığını görevindeydi.

Salim Arda Ermut kimdir?

1980 Karaman doğan Salim Arda Ermut, 2004 yılında Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünden mezun oldu.

2005 ile 2006 yıllarında Başbakanlığın Dolmabahçe Ofisi’nde Basın ve Halka İlişkiler Müşaviri olarak çalışan Ermut, TYDTA’da çalışmalarını sürdürdüğü 8 yılı aşkın süre içerisinde; Hindistan’dan Sorumlu Proje Direktörü, Körfez ve Orta Doğu ülkelerinden Sorumlu Proje Direktörü ve TYDTA Başkanı Başdanışmanlık görevlerinde bulundu.

Ermut, 2015 yılında ise Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanlığı görevine getirilmişti.
 

Yorumlar (0)