Türkiye Varlık Fonu'ndan "at yarışları" hamlesi!

Türkiye Varlık Fonu (TVF) tarafından at yarışları ve bahisleri hizmet alımı süreci başlatıldı. Sektörün gelişimine destek sağlayacak ve kamuya en fazla fayda sağlayacak model tespit edilerek ulusal ve uluslararası stratejik oyuncuların davet edilmesi kararı alındı.

EKONOMİ 07.11.2019, 12:41 07.11.2019, 12:45
Türkiye Varlık Fonu'ndan "at yarışları" hamlesi!

Türkiye Varlık Fonu (TVF), Milli Piyango ve Spor Toto'da (İddaa) lisans devrini tamamladı.

At yarışları için de düğmeye basan Türkiye Varlık Fonu,  at yarışları düzenleme ve yurtiçi ile yurtdışında gerçekleştirilen at yarışları üzerine kabul etme lisanslarına ilişkin hizmet alım sürecini başlattı. 

Türkiye Varlık Fonu'nun sahip olduğu lisanslar dâhilinde at yarışı düzenleme ve yurtiçi ile yurtdışında gerçekleştirilen at yarışları üzerine kabul etme hususlarında hizmet alımı yapılması planlanıyor.

Türkiye Varlık Fonu, süreçte finansal danışman olarak Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası AŞ (TKB) ve EY Türkiye (Ernst & Young), hukuk danışmanı olarak da Lexist Avukatlık Bürosu ile çalışacak. Finansal danışmanların da incelemelerinin ardından sektörün gelişimine destek sağlayacak ve kamuya en fazla fayda getirecek model ile hizmet alım süresine karar verilecek.

Deneyimli oyuncular davet edilecek

Değerlendirme kriterlerinin ortaya konulmasından sonra bu alanda deneyimli ulusal ve uluslararası stratejik oyuncular sürece davet edilecek.

6 Ocak 2017 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 680 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile 1 Ocak 2018'den itibaren 49 yıl süreyle yurt içinde at yarışları düzenleme, yurtiçinde ve yurtdışında gerçekleştirilen at yarışları üzerine yurt içinden ve yurt dışından müşterek kabul etme hak ve yetkilerine ilişkin lisanslar Türkiye Varlık Fonuna devredilmiş, at yarışları düzenleme amacına yönelik olarak tahsis edilmiş veya fiilen bu amaçla kullanılan taşınmazlar ile üzerlerindeki yapı ve tesisler de Türkiye Varlık Fonu'nun kullanımına verilmişti.

"At yarışlarını dünya standartlarına getirecek bir modeli hayata geçireceğiz"

Türkiye Varlık Fonu Genel Müdürü Zafer Sönmez, Türkiye'deki mevcut at yarışı sisteminin köklü ve uzun bir geçmişi olduğunu belirterek, "Türkiye Varlık Fonu olarak bu konuda daha da yüksek bir potansiyel olduğuna inanıyoruz. Kamu faydasını artırmak amacıyla ciroyu yükseltip maliyetleri nispi olarak düşürürken at yarışları ve at yarışı oyunlarını dünya standartlarına getirecek bir modeli hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Milli Piyango oyunlarında olduğu gibi at yarışlarında da süreci Türkiye’ye değer katma misyonumuz doğrultusunda başarıyla tamamlamayı hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)