Türkiye'nin yeni ‘Unicorn’u Getir!

Son olarak 300 milyon dolarlık yatırım alan yerli girişim Getir, 2,6 milyar dolarlık değerle Türkiye’nin yeni Unicorn’u haline geldi.

EKONOMİ 26.03.2021, 16:06
Türkiye'nin yeni ‘Unicorn’u Getir!

2,6 milyarlık değeri bulunan Getir’in kurucusu Nazım Salur, 300 milyon dolarlık sermaye artırımının Sequoia Capital ve Tiger olmak üzere diğer ortaklardan geldiğini ifade etti. Ülkenin ilk ‘Unicorn’u ise 2010’da İstanbul’da kurulan daha sonra ise 1,8 milyar dolara ABD’ye satılan ‘Peak Games’ olmuştu. 

300 milyon dolarlık ek yatırımdan sonra 25 milyon TL’yi saha çalışanlarına bayiler üzerinden dağıtılacağını ifade eden Salur, “Jest yapacağız” açıklamasında bulundu. Öte yandan Salur, 300 milyon dolarlık sermaye artırımının Sequoia Capital ve Tiger olmak üzere diğer ortaklardan geldiğini açıkladı.

3 ülkede daha faaliyete geçiyor

Gerçekleşen yatırımlar bu yıl Almanya, Fransa ve Hollanda’da da Getir’in faaliyete geçeceğini açıklayan Nazım Salur, şirketin Brezilya’ya da açılaması için gereken çabanın harcandığını ifade etti.

Getir 2015’te kurulurken, 2021 yılının başında da Michael Moritz’in başkanlığında bir fonlama sırasında, 128 milyon dolar daha yatırım almıştı. Bu yatırım ile Getir, Londra’ya açıldı. Ardından da Paris ve Berlin için girişimlere başlamıştı. Öte yandan değeri 1 milyar dolar veya üzeri olan şirketler ‘Unicorn’ olarak isimlendiriliyor.
 

Yorumlar (0)