Türkiye'nin en büyük bakır madeni sahası 2 milyar 205 milyon lira !

Elazığ ile Adıyaman sınırlarındaki bakır madeni sahasına inşa edilecek üretim tesisine yönelik ihale yapıldı. İki firmanın da aynı teklifi vermesinin üzerine açık arttırma yapıldı. Port Madencilik şirketi 2.2 milyar lirayla maden sahasına en yüksek teklifi yaptı.

EKONOMİ 21.04.2022, 12:22 22.04.2022, 09:38
Türkiye'nin en büyük bakır madeni sahası 2 milyar 205 milyon lira !

Elazığ-Adıyaman sınırlarında bulunan Türkiye'nin en büyük bakır madeni sahasında tesis kurulması için ihale yapıldı. Bakır sahasında yapılması planlanan uç ile yan uç ürün üretimi için ihalede en yüksek teklifi açık arttırmayla ile Port Madencilik Ticaret AŞ yaptı. Şirket maden sahası için tam 2 milyar 205 milyon lira teklif etti.

Bakır sahasının fiyatı açık arttırmayla belirlendi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (MAPEG) tarafından yapılan ihale, kurumun Genel Müdürlüğün Konferans Salonu'nda düzenlendi.

İhaleye Port Madencilik Ticaret AŞ ile Çelikler Taahhüt İnşaat ve Sanayi AŞ katıldı. Şirketlerin kapalı zarfla komisyona sunduğu teklifin aynı olduğu anlaşılınca fiyatın açık arttırmayla belirlenmesi için karar verildi.

Elazığ ve Adıyaman sınırlarındaki "ER:3419460" sayılı Türkiye'nin en büyük bakır sahasında uç ile yan uç ürün üretimi için ihalede en yüksek teklifi açık arttırmayla ile Port Madencilik Ticaret AŞ yaptı. Şirket bakır madeni sahası için 2 milyar 205 milyon lira teklif etti.

Tesis 4 yıl içinde kurulacak

Port Madencilik Ticaret AŞ'nin teklifine göre, mevcuttaki yan uç ürün tesisinin kapasitesinin artırılması ya da yeni yan uç ürün tesisi toplam 3 yıl 11 ay 28 gün içinde kurulacak. Buradaki uç ürün ya da yan ürün tesislerde kullanılacak olan yerli ekipmanların oranı ise en az % 66 olacak.

Çelikler Taahhüt İnşaat ve Sanayi AŞ düzenlenen açık artırmada, 2 milyar 100 milyon lira teklif yaptı.

Yorumlar (0)