Türkiye İhracatçılar Meclisi: Martta ihracat rekoru kıracağız! 

TİM Başkanı İsmail Gülle, mart ayı içinde ihracat rakamlarında sürpriz yapacaklarını, rekor kıracaklarını dile getirdi. 

EKONOMİ 17.03.2021, 15:46 18.03.2021, 09:45
Türkiye İhracatçılar Meclisi: Martta ihracat rekoru kıracağız! 

İş Bankası ve Dünya Gazetesi ortaklığında “İş’le Buluşmalar Toplantısı” düzenlendi. 43.’sü düzenlenen toplantının başlığı ”Yeniden Şekillenen Dünyada Türkiye’yi Geleceğe Taşımak” idi. 

Toplantıda konuşma yapan Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı İsmail Gülle, “Mart ayındaki ihracat rakamlarında güzel bir sürprizimiz olacak. Oldukça güzel bir rakam çıkacak. Lojistik sıkıntılara rağmen bunları yapıyoruz.” dedi. 

“2021 ihracat hedefimiz 200 milyon dolar” 

Başkan Gülle, 2021 için ihracat hedeflerinin 200 milyon dolar olduğunu anımsattı ve salgın sürecindeki bu olumlu gelişmede büyükelçilerin katkısının büyük olduğundan bahsetti. Ayrıca kadın girişimcilerin artırılmasına yönelik çalışmalarının olduğunu ve iş dünyasında kadın istihdamının artırılmasını amaçladıklarını, TİM bünyesinde bir kadın konseyi kurulduğunu belirtti. 

“Dünyada para miktarı çok fazla bu da bize olumlu olarak dönecek” 

Gülle, “Ham madde fiyatlarındaki artışın sebebi dünyada bulunan ciddi para fazlalığı. Bütün emtialar artıyor ve daha da artacak. Bu da bizim ihracat birim fiyatlarını artırmamız yolunda destek sağlıyor. İhracatta kilo başına düşen değerlerimizde düşüklük var fakat yatırımlarla birlikte bu değer yükselecek. Son dönemde ülkemizdeki cep telefonu ve savunma sanayisi yatırımları bizi cesaretlendiriyor.” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)