Türkiye Finans Şubeleri

EKONOMİ 06.10.2020, 00:37
Türkiye Finans Şubeleri

Yüzde yüz yerli sermaye ile kurulan ilk özel finans kurumu olan Türkiye Finans, The National Commercial Bank’ın hakim ortaklığı ile çalışmalarını sürdürmektedir. 4000’in üzerinde çalışanı bulunan bankanın 311 şubesi bulunuyor. Bankanın genel merkezi Ümraniye/ İstanbul adresinde bulunur. Ortaklık yapısı içerisinde The National Commercial Bank, Gözde Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.ş ve diğer ortaklar bulunur.

Türkiye Finans Kuruluşu

1991 yılında kurulan banka, Türkiye’nin ilk özel kurumu olmuştur. Anadolu Finans adı ile kurulan banka 1985 ile 2001 yılları arasında Fasial Finans Kurumu atı ile katılım bankacılığı hizmetleri sunmuştur. 2005 yılında Family Finans ile güçlerini birleştirmiş ve tek çatı altında toplanan bu iki grup Türkiye için daha fazla değer oluşturmak amacı ile güç birliği yapmıştır. Bu tarihten sonra Türkiye Finans Katılım Bankası A.Ş olmuştur. Bu birleşme ile kısa zamanda ülke çapındaki en büyük katılım bankalarından biri olmuştur.

Türkiye Finans’ta NBC Dönemi

2008 yılında ise The National Commercial Bank’a yüzde 60 hissesini devretmesi ile daha büyük bir değişim yaşanmıştır. NBC 5 ülkede yatırımları bulunan bir bankadır. Orta Doğu bölgesinin önemli bir ismi olan NCB ile sağlanan bu birleşme, bankaya kurumsal bir kimlik katmıştır. Hedef kitlesi giderek genişleyen banka, katılım bankacılığında yeni bir dönem açmıştır.

Türkiye Finans Şubeleri

Türkiye’nin 12. Büyük bankası olan Türkiye Finans 66 ilde toplamda 311 şubesi ile hizmetler sunmaktadır. 08502222244 numaralı telefonlar ile çağrı merkezleri üzerinden ya da online bankacılık hizmetleri ile müşterilerine ulaşıyor. Yurt içi para transfer ve EFT işlemlerinde 206 banka kodunu kullanılır. Katılım bankacılığının önemli isimlerinden biri olan banka, her dönemde aldığı farklı ödüller ile başarısını kanıtlıyor. Yurt dışı işlemleri için SWIFT kodu AFKBTRIS olmaktadır.

Yorumlar (0)