"Türkiye ekonomisini kurtardık elhamdülillah"

Ülkemizde döviz kurunun artık ön görülebilir olduğunu dile getiren Nureddin Nebati, kur ve faiz odağına sıkışan ülkemizin kurtarıldığını belirtti.

EKONOMİ 19.03.2022, 19:43
"Türkiye ekonomisini kurtardık elhamdülillah"

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, TÜGİK İş Zirvesi Programı'na iştirak etmek üzere Antalya'ya gitti.

Bakan Nebati, enflasyonla mücadele çerçevesinde gıdada KDV'nin yüzde 1 seviyesine indirildiğini anımsattı.

KDV'de sadeleştirme faaliyetlerinin devam ettiğini dile getiren Bakan Nebati, dinamik ve kuvvetli üretim yapısı sayesinde her geçen gün yeni fırsatlar doğduğunu kaydetti. 

Akaryakıt fiyatlarına ilişkin olarak konuşan Nebati, "Bütün zorlukların üstesinden geleceğiz. Petrol fiyatlarının yükseldiğinin farkındayız. Enflasyonu ve dış ticareti olumsuz yönde etkilediğinin farkındayız. Bunları gizlemiyoruz ve mücadele etmeye devam ediyoruz." dedi.

"Bu ülkede iş insanı olmak o kadar tatlı ki..."

Finansal istikrarın tesisi, Türk lirası tasarrufların özendirilmesi ve kur korumalı mevduat sistemi ile kur ataklarına karşı önlem aldıklarını söyleyen Bakan Nebati, "Lütfen anımsayın... Yanı başınızda savaş çıktığında döviz kuru öngörülmez olurdu. ABD Merkez Bankası açıklama yapınca döviz kuru öngörülmez olurdu. Son dönemde gördüklerimiz, yaşadıklarımız döviz kurunun artık stabil olduğunu ortaya koyuyor. Ekonomi üzerindeki müspet etkisini de görebiliyoruz. Türk lirasına lütfen güvenin. Altına, dolara para yatırmayın. İhracat yapın, üretim yapın. Bu ülkede iş insanı olmak o kadar tatlı ki..." değerlendirmesinde bulundu. 

"Türkiye ekonomisini kurtardık elhamdülillah"

Bakan Nebati, şöyle devam etti:

"Kur ve faiz odağında sığ bir bölgede sıkışan Türkiye ekonomisini kurtardık elhamdülillah. Bizim mücadele alanımız enflasyon. Geçtiğimiz ay hızlı bir şekilde KDV oranını yüzde 1'e indirdik, elektriğin KDV'sini yüzde 8'e düşürdük. Vergisel manada adımlarımızı sıkı bir şekilde atmayı sürdürüyoruz. KDV'ye ilişkin hesaplanamaz ve karmaşık tüm yöntemlerin sadeleştirilmesi yolunda önemli adımlar atmaktayız. Buna yönelik çalışmalarımız devam ediyoruz. 

Geleceği görebilmektir ekonomi. Birilerinin negatif havalarıyla hareket etmek değildir. Bırakın onlar kendilerini yesinler, bitirsinler. Biz tüm gücümüzde, heyecanımızla, imanımızla, vatan ve bayrak sevdamızla yolumuza devam ediyoruz. Hiç merak etmeyin, 21'inci yüzyıl bizim yüzyılımız olacak."

Yorumlar (0)