Türkiye'den 6 AB ülkesine vize muafiyeti!

Avusturya, Belçika, Birleşik Krallık, Hollanda, İspanya ve Polonya'ya vize muafiyeti sağlanacak.

EKONOMİ 20.02.2020, 08:37
Türkiye'den 6 AB ülkesine vize muafiyeti!

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, AB Schengen bölgesi üyelerinden Avusturya, Belçika, Hollanda, İspanya, Polonya ve Birleşik Krallık vatandaşlarına, 2 Mart'tan itibaren Türkiye'ye gerçekleştirecekleri turistik amaçlı seyahatlerinde her 180 günde 90 gün süreyle vize muafiyeti sağlanması kararlaştırıldığını açıkladı.

Türkiye'nin, Avusturya, Belçika, Birleşik Krallık, Hollanda, İspanya ve Polonya'ya vize muafiyeti sağlamasının kararlaştırıldığını açıklayan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, vize umafiyetiyle turizm potansiyeli, ticari, ekonomik ve kültürel ilişkilerin daha da geliştirilmesinin amaçlandığını kaydetti.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Türkiye'nin, bazı Avrupa ülkelerine vize muafiyeti sağlamasına ilişkin kabul ettiği karar hakkında bir soruya yazılı cevap verdi. 

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy şunları kaydetti:

"AB (Avrupa Birliği) Schengen bölgesi üyelerinden Avusturya, Belçika, Birleşik Krallık, Hollanda, İspanya ve Polonya vatandaşlarına, 2 Mart'tan itibaren Türkiye'ye gerçekleştirecekleri turistik amaçlı seyahatlerinde her 180 günde 90 gün süreyle vize muafiyeti sağlanması kararlaştırılmıştır. Bu adımla, anılan ülkelerle turizm potansiyelimizin artırılması hedeflenmektedir. Ayrıca ticari, ekonomik ve kültürel ilişkilerin daha da geliştirilmesinin sağlanması amaçlanmaktadır."

Yorumlar (0)