Türkiye, arama sahasını genişletti!

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki deniz sınırları ile Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın (TPAO) bu sınırlar içerisinde araştırma ve sondaj gerçekleştirebilmek amacıyla başvuru yaptığı yeni sahaları gösteren harita yayınlandı. 

EKONOMİ 03.06.2020, 09:24
Türkiye, arama sahasını genişletti!

Türkiye, Doğu Akdeniz'de yer altı kaynaklarına yönelik araştırma ve sondaj çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Türkiye'nin girişimleri, özellikle Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY), Yunanistan, İsrail ve Mısır gibi ülkelerin yanında Fransa, ABD ve İtalya gibi ülkeler tarafından engellenmeye çalışılıyor.

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de petrol ve doğalgaz aramak amacıyla yeni ruhsat sahaları için yaptığı başvuru, Birleşmiş Milletler'e (BM) bildirildi.

Dışişleri Bakanlığı İkili Siyasi İşler ve Denizcilik-Havacılık-Hudut Genel Müdürü Çağatay Erciyes, konuya ilişkin önemli bir paylaşımda bulundu. 

Erciyes, Türkiye'nin, Birleşmiş Milletler'e (BM) bildirdiği Doğu Akdeniz'deki deniz sınırları ile Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın (TPAO) bu sınırlar içerisinde araştırma ve sondaj ruhsat başvurusu yaptığı yeni sahaların yer aldığı haritayı yayınladı. 

"Ruhsat sahaları, kıta sahanlığı sınırları içinde"

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki haklı girişimlerine ilişkin yazılı bir açıklamada bulunmuştu.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aksoy, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) tarafından araştırma ve sondaj gerçekleştirebilmek amacıyla başvuru yapılan yeni ruhsat sahalarının, Birleşmiş Milletler'e (BM) iletilen kıta sahanlığı sınırları içerisinde yer aldığını söylemişti.  

Aksoy, Türkiye'nin bu sahada egemen haklarını kullanmaya kararlı bir şekilde devam edeceğini belirtmişti. 

Türk kara suları dışında petrol arayacak

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Akdeniz'de Türk kara suları dışında sahip bulunduğu, pafta numaraları tanımlanmış ruhsat sahalarında 7 adet ilave petrol sahası için başvuru yapmıştı.

30 Mayıs günü Resmi Gazete'de Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü'nün konu hakkındaki kararı yayımlanmıştı. 

Yorumlar (0)