Türkiye 172 ülkeye uçuyor

Solomon Adaları ile ikili havacılık anlaşması imzalayan Türkiye, uçtuğu ülke sayısını 172’ye çıkardı.

EKONOMİ 08.10.2019, 17:51
Türkiye 172 ülkeye uçuyor

SHGM’nin (Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü) resmî web sayfasında bulunan bilgiye göre, İkili Havacılık Ulaştırma Anlaşması, Montreal'de düzenlenen Uluslararası Sivil Havacılık Örgütünün (ICAO) 40. Genel Kurulu'nda imzalandı.

Anlaşmaya ICAO nezdinde Daimi Temsilci, Büyükelçi Ali Rıza Çolak ve Solomon Adaları İletişim ve Havacılık Bakanı Ped Shanel Agovaka imza attı.

İkili Havacılık Ulaştırma Anlaşması ile anlaşmada belirtilen Türkiye'deki tüm kalkış noktalardan Solomon Adaları'ndaki tüm varış noktalarına, haftalık 5 frekans yolcu ve 5 frekans kargo hakkı sağlandı.

Havacılıkta frekans nedir?

Peki, havacılık terimlerinden biri olan frekans ne demek? Frekans havacılıkta ne anlama geliyor? Her operasyon 1 frekans yapıyor. Operasyon ise bir ve birden fazla uçuştan oluşabiliyor. Örneğin; bir uçağa A noktasından B noktasına, B noktasından C noktasına, C noktasından ise tekrar A noktasına dönme görevi verilirse bu 3 bacaklı 1 frekans anlamına geliyor. Havacılık terimlerinde “1 bacak” ise “bir noktadan bir noktaya uçuşu” ifade ediyor.

172 oldu

Türkiye ile Solomon Adaları’nın tayin ettiği hava taşıyıcılarının -üçüncü taraf dâhil olmak üzere- kod paylaşımı, bloke yer ve benzeri ticari konularda iş birliği yapmalarına imkân sağlayan anlaşmayla; Türkiye'nin ikili havacılık anlaşması yaptığı ülke sayısı 172'ye yükselmiş oldu.

Solomon Adaları nerede?

Büyük Okyanus'un güneyinde, Papua Yeni Gine'nin doğusundaki adalar devleti olan Solomon Adaları’nın toplam yüzölçümü 28 bin 450 kilometrekare. Solomon Adaları 990'dan fazla adadan oluşuyor.

Yorumlar (0)