Turkcell'in TVF'ye devri onaylandı

Türkiye'nin en büyük telekomünikasyon şirketlerinden Turkcell'in TVF'ye (Türkiye Varlık Fonu) devri resmen onaylandı.

EKONOMİ 21.10.2020, 15:53 22.10.2020, 16:58
Turkcell'in TVF'ye devri onaylandı

Türkiye'nin en önemli telekomünikasyon şirketlerinden biri olan Turkcell’in bugün gerçekleştirilen Olağan Genel Kurulu'nda ana sözleşmede yapılan değişikliklere onay verildi.

Şirketin ana hissedarlarının epey zamandır üzerinde durdukları ve Turkcell Genel Kurulu’na getirdikleri Turkcell'in ana sözleşmesinde bazı değişikliklerin yapılmasını öngören maddeler, pay sahiplerince onaylandı.

Karar verilen değişiklikler sonrası hissedarların kendi aralarında yapılması planlanan hisse devir işlemleriyle beraber, Turkcell'in %49 oranına sahip halka açık hisseleri Borsa İstanbul'da ve New York Borsası’nda işlemde tutulmaya devam ediyor. TVF'nin (Türkiye Varlık Fonu) %26,2 payla şirketin en büyük hissedarı konumuna gelmesi, ayrıca LetterOne’ın da Turkcell'deki payının %24,8’e yükselmesi öngörülüyor.

Genel Kurul'da tarihi kararlar alındı

Turkcell'in yönetim kurulu başkanlığını yürüten Bülent Aksu, Olağan Genel Kurul toplantısında bir konuşma yaparak, Olağan Genel Kurula katılan ve oylamalara da katkı sağlayan tüm hissedarlara teşekkür etti.

Olağan Genel Kurulda tarihî kararlar alındığını belirten Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Aksu, teveccüh sayesinde bu kararların alındığını, bu kararlar vesilesiyle ana sözleşmenin değiştiğini ve hissedarların çözüm noktasında buluştuğunu ifade etti.

Bülent Aksu; hissedarların müşterek iradesiyle söz konusu mevzuat hükümleri ve Turkcell'in kurumsal yönetişim ilkeleri çerçevesinde hem Turkcell için hem de Türk ekonomisi için yüksek bir değer çıkacak biçimde çözüm üretilmiş olduğunu sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)