Türk vatandaşlığına da zam geldi

İstisnai bir şekilde Türk vatandaşlığına başvuruda bulunmak için satın alınması talep edilen gayrimenkulün değeri 250 bin dolardan (3,6 milyon lira) 400 bin dolara (5,8 milyon lira) çıkarılacak.

EKONOMİ 13.04.2022, 18:20
Türk vatandaşlığına da zam geldi

Edinilen bilgiler doğrultusunda, dün Erdoğan'ın başkanlığındaki Kabine toplantısında istisnai Türk vatandaşlığı için satın alınması istenen gayrimenkulün değerinin arttırılması da masaya yatırıldı.

Söz konusu toplantıda istisnai Türk vatandaşlığına başvuruda bulunmak için satın alınması gereken gayrimenkulün değerinin 400 bin dolara yükseltilmesi yönünde karar alındı.

Bahse konu karar çerçevesinde, yönetmelikte istisnai olarak Türk vatandaşlığının elde edilmesine dair hükümlerin yer aldığı 20'inci maddenin 2. fıkrasının 'b' bendinde değişikliğe gidilmesi öngörülüyor.

Resmi Gazete'de yayımlanması bekleniyor

Söz konusu değişikliğin yakın zamanda Resmi Gazete'de yayımlanarak uygulamaya konulmasıyla birlikte minimum 400 bin dolar veyahut eş değer döviz karşılığında taşınmazı tapu kayıtlarına 3 sene satılmaması şerhi eklenmek koşuluyla satın alanlar ve kat irtifakı veyahut mülkiyeti kurulmuş, minimum 400 bin dolar veyahut eş değer döviz karşılığı peşin olarak ödenen ve tapu siciline 3 sene süreyle terk ve devrinin yapılmayacağı şerh edilmek koşuluyla noterde hazırlanmış taahhütname ile bahse konu taşınmazın satışının vadedildiği bakanlık tarafından belirlenenler Türk vatandaşlığı alabilecek.

Yorumlar (0)