Türk ürünlerinin etiketlerine "Türk bayrağı" koydular!

Suudi Arabistan tarafından gayriresmi başlatılan ve Fas ile Ermenistan'ın da kervana katıldığı Türk malları boykotu karşısında Katar'daki büyük marketler zincirleri Türk ürünleri tanıtım kampanyası başlattı.

EKONOMİ 25.10.2020, 14:07
Türk ürünlerinin etiketlerine "Türk bayrağı" koydular!

Dost ve kardeş ülke Katar'ın en büyük marketler zincirlerinden biri olan Al Rawnak, Katar genelinde tüm şubelerinde sattığı Türk ürünlerini ön plana çıkarmak için etiketlerin yanlarına "Türk bayrağı" yerleştirdi ve satın alınmasını teşvik amacıyla büyük indirimlere gitti.

Türk ürünleri kampanyasını başlatma sebebini açıklayan Al Rawnak Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim el-Derviş, "Türk halkı, İslam ümmetinin sorunlarıyla ilgileniyor. Bunun için mücadele ediyor. Üstelik abluka sırasında da Katar halkının yanında durmuşlardı." ifadelerini kullandı.

Türk ürünlerine yönelik bazı ülkelerin (Suudi Arabistan) başını çektiği boykot çağrılarına ve Türkiye'yi karalama kampanyalarına kendilerinin de karşıt kampanya ile cevap verdiklerini belirten Al Rawnak Yönetim Kurulu Başkanı, satışa sundukları Türk ürünlerinin, satın alma gücü bakımından tüm Katarlılara hitap ettiğini ve kalite açısından da yüksek olduğunu söyledi. 

Müşterilerinin de Türkiye'ye desteklerini göstermek için Türk ürünlerini yoğun olarak satın aldıklarını ifade eden İbrahim el-Derviş, Katarlıların ve Katar'da yaşayan diğer toplumların Türkiye konusunda hassas olduğunu, bu yüzden Türk ekonomisinin desteklenmesi yönünde kuvvetli bir faaliyetin ortaya çıktığını dile getirdi.

Satışa sundukları Türk ürünü sayısının 5000'den fazla olduğunu, ayrıca bazı ülkelerin ürünlerini kaldırarak yerine Türk ürünleri getirttiklerini söyleyen İbrahim el-Derviş, Türkiye'nin yalnız olmadığının altını çizdi.

Müşterilerden büyük destek var

Al Rawnak marketler zincirine uğrayan müşterilerden Ahmed Ali, Türkiye'ye verdikleri desteğin bir mesaj taşıdığını ve Türkiye'nin bu desteğin çok daha fazlasını hak ettiğini belirterek, Katar'da ve yurt dışında bulunan tüm Katarlı iş adamlarını, bu tür kampanyalar düzenlemeye ya da desteklemeye çağırdı.

Bir başka Katarlı müşteri ise Türkiye'nin İslam ve ümmet için, mazlum coğrafyalar için çok mücadele ettiğini ve bu yüzden hep saldırılara maruz kaldığını kaydederek, sepetinde çok sayıda Türk ürünü bulunduğunu, çoğuna ihtiyacı olmadığı hâlde Türkiye'ye destek için bu ürünleri satın aldığını ifade etti.

Büyükelçi'den teşekkür!

Türkiye'nin Doha Büyükelçisi Mustafa Göksu ise başlattıkları kampanyadan ötürü Al Rawnak marketler zincirinin sahibi Muhammed el-Derviş'e müteşekkir olduklarını belirtti.

Türk mallarını boykot!

Suudi Arabistan tarafından yapılan çağrı üzerine Ekim ayı başından bu tarafa Körfez ülkeleri genelinde gayriresmi bir şekilde Türk ürünlerine yönelik boykot uygulanıyor.

Suudi Arabistan ve BAE'ye (Birleşik Arap Emirlikleri) bağlı "elektronik sinekler" diye adlandırılan sosyal medya trollerince sürdürülen karalama kampanyalarına Türk ürünleri de eklenmiş ve Türk mallarının satın alınmaması yönünde çağrılar içeren paylaşımlar yapılmıştı.

Riyad ve Abu Dabi yönetimlerinin kuklaları tarafından başlatılan "Türk ürünleri boykutu" çabalarına karşılık Ekim ayı ortalarında da yine sosyal medyada karşıt kampanya başlatılmış ve "Türk ürünlerine destek" etiketleri ile yapılan paylaşımlar, Körfez ülkelerindeki yönetimlerin aksine halklar tarafından olumlu ilgi görmüştü.

Yorumlar (0)