Türk Telekom hisselerinin yüzde 55'i satılıyor

10 Temmuz 2018'de Cumhurbaşkanlığı'na bağlanan TVF (Türkiye Varlık Fonu) ile LYY Telekomünikasyon AŞ arasında, Türk Telekom toplam sermayesinin yüzde 55’lik bölümünü temsil eden payını satın almak amacıyla sözleşme imzalandı.

EKONOMİ 10.03.2022, 22:32 11.03.2022, 10:31
Türk Telekom hisselerinin yüzde 55'i satılıyor

Türk Telekom tarafından KAP'a (Kamuoyu Aydınlatma Platformu) yapılan açıklamada, söz konusu sözleşmesinin imzalanmasına dair detaylar paylaşıldı.

Açıklama doğrultusunda, TVF'nin ülkemizdeki stratejik sektörlere yatırım yapma anlayışı doğrultusunda, LYY ile TVF arasında Türk Telekom’un yüzde 55’ini temsil eden payını satın almak maksadıyla pay satın alım sözleşmesine imza atıldı.

1,65 milyar dolar

Açıklamada, şöyle denildi:

“Geçtiğimiz 17 Aralık'ta gerçekleştirilen açıklamada kaydedildiği üzere LYY ile yapılan görüşmeler sonucunda, işleme konu olan pay için satın alım bedeli olarak 1,65 milyar dolar (yaklaşık olarak 24,5 milyar TL) belirlenmiştir. Buna ilave olarak, bağımsız denetimlerden geçen 2021 senesi konsolide mali tabloları bakılarak Türk Telekom’un Genel Kurulu'nca dağıtımına karar verilecek olan temettü tutarından LYY’nin sahip olduğu yüzde 55 paya denk gelen bölümü LYY’ye ödenecektir.

İşlemlerin tamamlanması ilişkili düzenleyici otoritelerden onay alınması dahil sözleşmede geçen kapanış şartlarının yerine getirilmesine bağlı olarak yapılacaktır.”

Yorumlar (0)