Türk madencilik şirketinden ABD’ye 10 milyon dolarlık yatırım

Türk merkezli madencilik şirketi CS Global, ABD Batı Virginia’da 10 milyon dolarlık yatırım gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Şirket ve Batı Virginia Valiliği ortaklaşa düzenlediği toplantıda, 2022’de faaliyete geçecek tesis için teoride tüm anlaşmaların yapıldığını duyurdu. 

EKONOMİ 17.09.2021, 12:58 18.09.2021, 09:53
Türk madencilik şirketinden ABD’ye 10 milyon dolarlık yatırım

Türk madencilik şirketi CS Global, ABD’nin Batı Virginia eyaletinde 10 milyon dolarlık yatırım yapmak için tüm hazırlıklarını tamamlamış durumda. Batı Virginia Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre barit üretimi ve satışı alanında faaliyet gösteren CS Global, ABD’deki ilk üretim tesisini Batı Virginia’daki Moundsville şehrinde açacak. Açıklamada, şirketin, 2022’nin ilk çeyreğinde faaliyete geçeceği ve 10 milyon dolarlık yatırım ile 47 kişiye tam zamanlı istihdam sağlayacağı bildirildi. 

CS Global, 60’dan fazla ülkede faaliyet gösteriyor 

Batı Virginia tarafından yapılan açıklamada CS Global şirketinin 60’dan fazla ülkede faaliyette olduğu, petrol ve gaz sondaj endüstrisinde sıklıkla kullanılan baryum sülfatın üretimini ve satışını yaptığı ifade edildi ve şunlar aktarıldı: “CS Global şirketi, Batı Virginia’da ADO Industries Inc. Adı altında faaliyet gösterecektir. Moundsville şehrinde demir yolu ve mavna taşıma sistemlerine kolay erişime sahip bir tesisi devralan CS Global, söz konusu tesiste hem ham maddeleri işleyecek hem de yeni bir barit öğütme sistemi inşa edecek.” 



“CS Global, yatırımlarıyla bölgeye büyük katkı sağlayacak” 

Batı Viriginia Valisi Jim Justice ise konuyla ilgili şunları dile getirdi: “CS Global Group, yatırımlarıyla bölge ekonomisine büyük oranda katkı sağlayacak. Şirketin ve çalışmaların bölgede başarılar kazanmasını diliyoruz. Onların başarısı, eyaletimizin başarısıdır. Bu vizyonun gerçeğe dönüşmesini sağlamak için elimden gelen her şeyi yapacağım.” 

“Yeni yatırımlarımız için oldukça heyecanlıyız” 

CS Global Group Yönetim Kurulu Başkanı Cem Sak, konuyla ilgili şu yorumlarda bulundu: “Batı Virginia’daki yeni yatırımlar için oldukça heyecanlıyız. Bu eyalet, büyük şehirlere daha kolay ulaşım imkanı sunuyor. Böylelikle biz de bölgede kısa sürede büyümeyi hedefliyoruz.” 

Yorumlar (0)