Türk Kızılay, kurban vekalet bedellerini açıkladı

Türk Kızılay'dan yapılan açıklamada bu yılın kurban hisse bedelinin yurt içi 5 bin 950 lira, yurt dışı 2 bin 650 lira olarak belirlediği duyuruldu.

EKONOMİ 02.06.2023, 14:31 02.06.2023, 14:33 Şeyda Gül
Türk Kızılay, kurban vekalet bedellerini açıkladı

Türk Kızılay, Kurban Bayramı hazırlıklarını tamamladı. Bu yıl için vekalet bedellerini açıklayan Kızılay, "Kurban Bereketini Yıl Boyu Yaşatıyorsan Hilal Olsun Türkiye" sloganıyla hayırseverlere seslendi. Buna göre, kurban hisse bedeli yurt içi 5 bin 950 lira olarak belirlenirken yurt dışı bedeli 2 bin 650 lira olarak belirlendi.

Yurt dışında yaşayıp hisse bedelini döviz cinsinden ödemek isteyen hayırseverler, Türkiye için 1 hisse karşılığı 295 dolar veya 275 avro ödeyebilecek. Diğer ülkeler için 130 dolar veya 120 avro bedel ödeyerek vekalet verebilecek.

Önemli bir bölümü depremzedelere gidecek

Et ve Süt Kurumu işbirliğiyle hazırlayacağı kurban paylarının önemli bir bölümünü Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin etkilediği afetzedelere dağıtacak olan Kızılay, toplam 128 bin hisselik kurban kesmeyi hedefliyor. Et ve Süt Kurumu işbirliğiyle kavurma konservesi yapmayı planlayan Kızılay, kurban paylarından aşevlerinde sıcak yemek de sunacak.

Türkiye dahil 23 ülkede kurban kesimi yapılacak

Kurban kampanyası kapsamında, Bosna Hersek, Filistin (Kudüs/Gazze), Irak, Yemen, Somali gibi ülkeler başta olmak üzere, Türkiye dahil 23 ülkede kurban kesimleri yapılacak. Yurt dışı için vekaletleri alınan kurbanların kesim işlemlerinin ardından kurban paylarının hazırlanacağını ifade eden Kızılay, payların anlık olarak uzmanlar aracılığıyla belirlenen ihtiyaç sahiplerine dağıtılacağı belirtildi. 

Kızılay'a nereden vekalet verilir?

Kurban vekaletlerini Kızılay'a vermek isteyenler, bankalarda bulunan Kızılay bağış hesaplarından, resmi internet adresinden, internet bankacılığı aracılığıyla, 168 Kızılay ücretsiz danışma ve bağış hattından destek alabileceği gibi ülke genelindeki tüm Kızılay şubelerinden vekalet konusunda destek alabilecek.

Yorumlar (0)