TÜRK-İŞ'ten asgari ücret çıkışı: "O masadan kalkarız"

TÜRK-İŞ Genel Sekreteri Kavlak, bankaların yüzde 300 kâr etmesine dikkat çekerek ülkede ekonomik krizin olmadığını öne sürdü.

EKONOMİ 10.12.2022, 15:12
TÜRK-İŞ'ten asgari ücret çıkışı: "O masadan kalkarız"

Merakla beklenen asgari ücretin yeni düzenlemesinde günden günde farklı senaryolar ortaya çıkıyor.

TÜRK-İŞ Genel Sekreteri Pevrul Kavlak, Türk Metal Sendikası Kocaeli Şubesi’nin bir otelde yapılan olağan genel kuruluna katıldı.

"Ülkede ekonomik kriz olsaydı, hayat birileri için bayram olmazdı"

Genel sekreter Kavlak, şu sözleri kullandı:

“Türkiye'de ekonomik kriz falan yok. Eğer ekonomik kriz olsaydı, bankalar yüzde 300 kâr edemezdi. Örgütlü olduğumuz veya olmadığımız şirketler bu kadar kârlarına kâr katamazdı, ihracat rekorları kıramazdı. Bu ülkede eğer ekonomik kriz olsaydı, hayat birileri için bayram olmazdı. Bu ülkede emekçinin krizi var. Bizim var. Dar ve sabit gelirlinin, küçük esnafın, emeklinin, memurun ve işçinin krizi var” dedi.

"Asgari ücretin insan onuruna yakışır bir seviyede olması için elimizden geleni yapacağız"

Asgari ücret görüşmelerine dikkat çeken Kavlak, “Şimdi asgari ücret komisyonu kuruldu. Müzakereler başladı. Çarşamba günü ilk toplantısını yaptı. Ben de perşembe günü bir basın toplantısıyla asgari ücrete ilişkin düşüncelerimizi ifade ettim. Kamuoyuna hakikatleri anlattım. Fakat herkes, asgari ücretin kaç TL olacağıyla meşgul. Tabii ki yerden göğe kadar insanlar haklı. Biz de asgari ücretin insan onuruna yakışır bir seviyede olması için elimizden geleni yapacağız. İçimize sinen bir seviye olursa, imzamızı atarız. İçimize sinmeyen bir durum olursa, o masadan kalkarız” şeklinde konuştu.

Vergi oranlarıyla ilgili değişiklik talep edeceklerini söyleyen Kavlak, “Biz o masada farklı bir konu için de mücadele edeceğiz. Herkesin canını yakan, canımızdan bezdiren vergi oranlarına ilişkin değişiklik talep edeceğiz. 'Bu adaletsizliği mutlaka giderin' diyeceğiz. Artık adil bir vergi sistemi talep ediyoruz. Vergi oranlarıyla gelir vergisinde emekçiler lehine bir düzenleme bekliyoruz. İşte o masada, bu konuların mücadelesini vereceğiz” sözlerini kullandı.

Yorumlar (0)