TÜRK-İŞ'ten asgari ücret açıklaması!

TÜRK-İŞ (Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu) Genel Başkanı Ergün Atalay, işverenler ve hükümet tarafından asgari ücrete ilişkin tebessüm ettirecek bir rakam beklediklerini ifade etti. 

EKONOMİ 03.12.2020, 13:15 03.12.2020, 18:23
TÜRK-İŞ'ten asgari ücret açıklaması!

TÜRK-İŞ (Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu) Genel Başkanı Ergün Atalay, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun yarın başlatacağı asgari ücret görüşmelerine ilişkin açıklamada bulundu.

TÜRK-İŞ (Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu) Genel Başkanı Atalay, işverenler ve hükümet tarafından 2021 yılı asgari ücretine ilişkin tebessüm ettirecek bir rakam beklediklerini aktardı. 

Atalay, TÜRK-İŞ (Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu) olarak kafalarında bir rakam belirlediklerini, Asgari Ücret Tespit Komisyonu üyelerinin ilerleyen günlerde HAK-İŞ (Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu) ve DİSK'in (Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu) de görüşlerini de alıp yeni asgari ücreti açıklayacağını söyledi. 

TCMB (Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası), 2021 yılında asgari ücretin yüzde 9.4 olacağını tahmin ediliyor. Bu oranda artış yapılması durumunda brüt asgari ücretin 3 bin 220 TL, net asgari ücretin ise 2 bin 542 TL olacağı ifade ediliyor. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), net asgari ücretin 3 bin 100 TL olarak belirlenmesini tavsiye etti. Ana muhalefet partisi, asgari ücrette vergi kesintisine son verilmesi gerektiğini belirtti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), net asgari ücretin 4 bin 100 TL'ye çıkarılmasını önerdi. 

İYİ Parti brüt asgari ücretin 3 bin 100 TL olarak belirlenmesini ve asgari ücret alan vatandaşlara brüt kazancın hepsinin verilmesini tavsiye etti.

Saadet Partisi ise yoksulluk sınırının 8 bin 85 TL olduğuna dikkat çekerek, asgari ücrette de hedefin 8 bin 85 TL olmasını istedi.

Yorumlar (0)