Türk-İş, ilk kez net rakam verdi: İşçinin kırmızı çizgisi... 

Asgari ücrette 2022 zammı henüz belli olmadı. Meraklı bekleyiş sürerken şimdiye kadar net bir rakam vermeyen Türk-İş Başkanı, ilk kez rakam açıklamasında bulundu. Başkan Atalay, “4 bin lira işçinin kırmızı çizgisidir.” ifadelerini kullandı.

EKONOMİ 10.12.2021, 15:33 12.12.2021, 10:21
Türk-İş, ilk kez net rakam verdi: İşçinin kırmızı çizgisi... 

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2022 asgari ücretinin zam oranını belirlemek için görüşmelerini sürdürüyor. 1-9 Aralık 2021 tarihleri arasında üç toplantı gerçekleştiren komisyonda işçi ve işveren tarafını temsil eden heyetler asgari ücret konusunda henüz uzlaşma sağlayamadı. 

Ağır işlerde çalışan ve asgari ücret alan kişinin yaşam maliyetini 3 bin 567 TL olarak belirleyen komisyona karşı Türk-İş, görüşmelerin başladığı günden bu yana ilk kez rakam telaffuz etti. 



7,5 milyon çalışanı ilgilendiren karar verilemedi 

7,5 milyon işçi ve işçi emeklisini ilgilendiren 2022 asgari ücret hakkında henüz karar verilememişken uzun süredir net rakam vermekten kaçınan Türk-İş ilk kez isteklerini dile getirdi. 

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, ekonomik koşullar ve enflasyon sebebiyle işçi ve işçi emeklisinin alım gücünün büyük oranda düştüğünü aktararak işçinin asgari ücrette kırmızı çizgisinin artık 4 bin TL olduğunu dile getirdi.  



Asgari ücrete ne zaman karar verilecek? 

Ergün Atalay, asgari ücret zammı için toplantıların sürdürüldüğünü aktarırken net karar için önümüzdeki haftayı işaret etti: “13 ya da 14 Aralık gibi asgari ücret zammı kesinleşebilir.” 

Yorumlar (0)