Turizmde Akdeniz çanağında en çok turist Türkiye'ye geldi

Sezon sonu değerlendirmesi yapan Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Firuz Bağlıkaya, turizmde Akdeniz çanağında Türkiye'nin en fazla turisti çektiğini kaydetti.

EKONOMİ 17.10.2020, 20:57
Turizmde Akdeniz çanağında en çok turist Türkiye'ye geldi

Turizm yönünden 2020 yılını değerlendiren TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya yaptığı açıklamada, pandemi döneminin bitmesinin ardından ciddi bir seyahat patlaması beklediklerini kaydederek, “Güzel bir sezon geçirdiğimizi söyleyemeyiz fakat Akdeniz çanağında rakip olan ülkeler arasında en faza iş yapan ülke Türkiye oldu. Bu yıl Türkiye turistlerden önemli bir pay aldı.” dedi.

Bağlıkaya, turizm sektörüne dair yapmış olduğu açıklamada, yurt dışından gelen turist ve döviz girdisi olarak bakıldığında, İngiltere’nin çok güzel başlayıp ardından duraksama olduğunu, Ukrayna ve Rusya için ise sezonun hızlı başlayıp hızlı sürdüğünü ifade etti.

“Turistler belli bölgeler için Temmuz – Eylül ayları arasında can suyu oldu”

Ülkemize gelen turist sayısının turizm kapasitemiz düşünüldüğünde çok önemli olmadığını fakat yine de belli bölgelere temmuz, ağustos ve eylül aylarında can suyu olduğunu söyleyen Bağlıkaya şu açıklamalarda bulundu:

“Erken rezervasyonu tavsiye ediyoruz”

Yorumlar (0)