Turizm cenneti Antalya'da yüzler gülüyor: Adım atacak yer yok!

Bayramda adım atacak yerin kalmadığı turizm cenneti Antalya'da, yoğunluk sürüyor. Kentte, otellerdeki doluluğun yüzde 100'e yaklaştığı aktarılırken misafirlerin büyük bir bölümü yabancılardan oluşuyor. 

EKONOMİ 21.07.2022, 16:51 21.07.2022, 17:01
Turizm cenneti Antalya'da yüzler gülüyor: Adım atacak yer yok!

Antalya, güvenli ve sağlıklı turizm hizmetiyle Türkiye’de öne çıkarken, farklı ülkelerden gelen turistlere ev sahipliği yapmaya devam ediyor.

Antalya’yı tercih eden tatilciler; güneşin, kumun, denizin ve her türlü imkanın yer aldığı lüks otellerin keyfini çıkarmayı sürdürüyor.

Şehre gelen yabancı turist sayısı 5 milyonu geçti

9 günlük Kurban Bayramı tatilinde turizm cenneti Antalya, yüzde 100 doluluğa yaklaşırken şehirde hareketlilik devam ediyor.

1 Ocak-18 Temmuz tarihleri arasında Antalya’ya, 5 milyon 658 bin 213 yabancı turist gelirken, Kurban Bayramı tatilinin sona ermesine rağmen otellerdeki yoğunluk her geçen gün artıyor.

Turizmciler durumdan memnun

Yerli turistlerden bazıları tatilini uzatırken, misafirlerin bazıları ise bayramın ardından tatile çıkmayı tercih etti.

Kurban Bayramı’nda tatilin uzatılması yönünde verilen kararı memnuniyetle karşıladıklarını ve bu süreçte bütün otellerin güzel bir tatil dönemi geçirdiğini ifade eden Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkan Yardımcısı Kaan Kavaloğlu, bayramın ardından da iç pazardan talebin gelmeye devam ettiğine vurgu yaptı. Kavaloğlu, yaptığı açıklamada, "Bayramda en düşük yıldızlıdan en yüksek yıldızlı otele kadar hemen hemen bütün oteller dolma aşamasına geldi diyebilirim. Ege ve Antalya kıyıları tam anlamıyla bayramı yaşamıştı. Tesislerdeki yoğunluk, bayram sonrasında da tam hızla devam ediyor." şeklinde ifadelere yer verdi.

"Otellerde yüzde 100'e varan doluluklarımız devam ediyor"

Bu yıl 5,5 milyonun üzerinde turisti Antalya’da ağırladıklarını dile getiren Kavaloğlu, geçen yıla oranla turist sayısının arttığına dikkat çekti.

Tesislerin yüzde 15-20 oranında iç pazar misafirleriyle dolduğuna vurgu yapan Kavaloğlu, şunları aktardı:

"Temmuz ayı başında dış pazarın yoğunluğuyla beraber bütün operasyonların yüzde 15'lik kısmı iç pazarla doldu. Yüksek sezon şu anda aynen bu şekilde devam edecek gibi duruyor.

Eylül ekim arası dönemde okulların açılmasıyla birlikte iç pazarda biraz hafifleme yaşanır o zaman da yurt dışından gelecek olan turist sayılarında artış yaşanmaya başlar. Bu açıdan oteller yüzde 90 doluluklarını tekrar yakalar. 

Kurban Bayramı tatilinin ardından da hareketlilik hız kesmedi, otellerde yüzde 100'e yaklaşan doluluklarımız şu anda da devam ediyor."

“Sezon kasım ayına kadar sürecek”

Bu yıl turizm sezonunun uzayacağına dikkat çeken Kavaloğlu, rezervasyonların devam ettiğini, kasım sonuna kadar turizm sezonunun devam edeceğini aktardı.

Tatilcilerin büyük bir bölümü yabancı turistler

Zincir oteller sahibi turizmci Hacı Osman Üçdan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, bayram tatilini yüzde 100 dolulukla tamamladıklarını belirtirken tesislerin büyük bölümünü yabancı turistlerin doldurduğuna vurgu yaptı.

"Ekim ayının sonuna kadar doluyuz"

İsrail, Polonya, Almanya ve İngiltere’nin yanı sıra çok değişik ülkelerden misafirlerin geldiğini ve otellerinde tatil yaptığını söyleyen Üçdan, "Ekim ayının sonuna kadar doluyuz. Her ülkeden her milliyetten misafirlerimiz ve tatilcilerimiz var. Otellerimize tatil yapmak için gelen turistlerin yüzde 20'sini Türk konuklarımız oluşturuyor." sözlerini kullandı.

Antalya’da dolu dolu bir sezon yaşanıyor

Üçdan, sosyal medyanın bazı tatilciler tarafından çok iyi kullanıldığını söylerken, memnuniyetlerine yönelik art arda yapılan paylaşımların yeni rezervasyonları getirdiğini dile getirdi.

Tatil yapan turistlerin, otellerden mutlu bir şekilde ayrıldığını aktaran Üçdan, rezervasyonların çok iyi seviyede olduğunu, şu an Antalya’da dolu dolu bir sezon geçirdiklerini söyleyerek açıklamalarını tamamladı.

Yorumlar (0)