TÜİK Başkanı iddiaları cevapladı… “Veriler şeffaf”

Son dönemde Türkiye İstatistik Kurumu’na (TÜİK) yönelik eleştirilere yanıt veren TÜİK Başkanı Erhan Çetinkaya, elde tüm verilerin hiçbir kişi ya da kuruma bağlı olmadan, bilimsel tespitler çerçevesinde şeffaf olarak kamuoyu ile paylaşıldığını ifade etti. 

EKONOMİ 25.04.2022, 11:51
TÜİK Başkanı iddiaları cevapladı… “Veriler şeffaf”

96 yaşına giren Türkiye İstatistik Kurumu’nun kuruluş yıl dönümü sebebiyle açıklamalarda bulunan TÜİK Başkanı Erhan Çetinkaya, önemli mesajlar verdi. TÜİK’in 96 sene önce Merkezi İstatistik Dairesi ismiyle faaliyete başladığını hatırlatan Çetinkaya, her dönem farklılaşan ihtiyaçlar çerçevesinde yürürlüğe giren kanunlarla görevlerinde ve çalışma misyonlarında değişiklikler yapıldığını belirtti. 2005 senesinden bu yana Türkiye İstatistik Kurumu adıyla çalışmalara devam ettiklerini ifade eden Çetinkaya, bilimsel metotlar eşliğinde ve şeffaf bir şekilde çalışmayı sürdürdüklerini vurguladı. 

“Bu düzenleme sonrası TÜİK, kendi iç düzenlemelerini yapacak duruma gelmiştir”

Geçtiğimiz yaz aylarında hayata geçirilen kanun değişikliği sonrası TÜİK’in özel bütçeli olarak Hazine ve Maliye Bakanlığı ile bağlantılı bir kuruma dönüştüğünü belirten Çetinkaya, “Bu kapsamda Türkiye İstatistik Kurumu Başkanı, İstatistik Konseyi Başkanı olarak tespit edilmiştir. Konseyin üye sayısı 37 olarak açıklanmıştır. TÜİK Başkanı’na bazı yetkiler de veriliyor bu çerçevede. Kurumun bağlantılı olduğu diğer kuruluşlara personel atama imkânı verilmiştir mesela. Bu düzenleme sonrası TÜİK, kendi iç düzenlemelerini yapacak duruma gelmiştir” şeklinde konuştu. 

“TÜİK, uluslararası çapta tüm denetimlere açık bir kurumdur”

Son dönemde Türkiye İstatistik Kurumu tarafından paylaşılan veriler, özellikle muhalif kesimler tarafından sert eleştirilere maruz kalıyor. Rakamların gerçeği yansıtmadığını dile getiren vatandaşların tepkisi özellikle hem basında hem sosyal medya platformlarında sık sık görülüyor. Bu eleştirilere de yanıt veren Çetinkaya, “TÜİK, uluslararası çapta tüm denetimlere açık bir kurumdur. Kurum tarafından tespit edilen oranlar ve veriler, hem Avrupa’da hem de dünyada kabul görmüş, uluslararası kurumlarca da önerilen yöntemler ve kavramlar eşliğinde hesaplanmaktadır” dedi. 

“Biz bu dünya çapında kabul görmüş yöntemlerle sonuçları elde ediyoruz”

Yaptığı açıklamada şeffaflık vurgusu yapan Çetinkaya, “Biz bu dünya çapında kabul görmüş yöntemlerle sonuçları elde ediyoruz. Tüm uluslararası denetimlere açık bir şekilde çalışmaya devam ediyoruz. Elde ettiğimiz verileri ve oranları şeffaf bir biçimde internet sitemizden halkımıza duyuruyoruz. Kurumumuzca elde edilen veriler, Uluslararası Çalışma Örgütü ve Uluslararası Para Fonu gibi pek çok dünya çapındaki kurum ve kuruluş tarafından da kullanılmaktadır. Bu kurum ve kuruluşlar vasıtasıyla da diğer ülkelerin istatistikleriyle aynı anda kamuoyu ile paylaşılmaktadır” ifadelerini kullandı. 

“Kurumumuz pek çok veri tespiti alanında Avrupa Birliği normlarına üst seviyede uyumlu çıkıyor”

Çetinkaya açıklamalarının devamında ise şunları kaydetti:
“Eurostat’ı ele aldığımızda, bu kurumun her sene yayımlanan analiz raporlarında kurumumuz pek çok veri tespiti alanında Avrupa Birliği normlarına üst seviyede uyumlu çıkıyor. Bu da TÜİK açısından çok önemli bir başarı ve şeffaflık göstergesidir. TÜİK tarafından açıklanan veriler, herhangi bir kişinin ya da kurumun talebine göre belirlenmez. Kurumumuz, bilimsel metotları kullanarak, teknik donanımı ile dünya çapında kabul görmüş yöntemler eşliğinde bu hesaplamaları yapmaktadır. Halkımız bu şeffaflık çerçevesinde bilgilendirmektedir” şeklinde konuştu. 

Alo 124 TÜİK Çağrı Merkezi hayata geçirildi

TÜİK’in veri toplama altyapısını da güçlendirmek için yeni projeler üretmeyi sürdürdüklerini belirten Çetinkaya, bu kapsamda Alo 124 TÜİK Çağrı Merkezi’nin faaliyete geçtiğini de sözlerine ekledi. 

“Telefon üzerinden anket yöntemine başvuruyorduk, buna bu süreçte daha da hız verdik”

2 yılı aşkın bir süredir tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi sürecinin, TÜİK’in istatistiki verileri toplama yöntemlerinde bazı değişiklikler yapmasını mecbur hale getirdiğini belirten Çetinkaya, “Telefon üzerinden anket yöntemine başvuruyorduk, buna bu süreçte daha da hız verdik. Çağrı Merkezi’miz aktif olarak çalıştı. Evlerine kapanan vatandaşlarımıza her yoldan ulaşmaya çalışarak anket çalışmalarımızı yürüttük. Pandemi sürecinde veri toplama çalışmalarımız hız kesmeden devam etti” dedi.

Yorumlar (0)