Toyota Türkiye, kapısını gençlere açıyor: Binlerce gence iş imkanı 

Toyota Otomotiv Sanayinin Türkiye şubesi, Türk gençlere iş imkanı sağlamak amacıyla çalışmalarını başlattı. Bu yıl içinde farklı aylarda toplamda 2 bin 500 gencin istihdam edilmesi öngörülüyor.

EKONOMİ 16.04.2021, 09:48 16.04.2021, 15:54
Toyota Türkiye, kapısını gençlere açıyor: Binlerce gence iş imkanı 

Dünyanın en popüler otomotiv markalarından olan Toyota, geçtiğimiz yıllarda Türkiye'de de bir üretim tesisi açmıştı. "Toyota Üretim Sanayi Türkiye" ismiyle bilinen bu tesisin kapıları artık Türk gençlerine açılıyor.

Otomotiv tesisi yönetim kurulu ve İŞKUR arasında imzalanan "Mesleki Eğitim Projesi" kapsamında bu yıl Türk gençlerini istihdam etmeye hazırlanan markanın projesinde Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü ve Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanının imzaları da yer alıyor.

Nisan ve mayıs ayında bin kişi istihdam edilecek

"Sözleşmeli personal" şeklinde alım yapacak olan fabrika, "Covid-19 salgınından sonra normalleşme" kapsamında istihdam sağlayacak. Bu amaçla nisan ve mayıs aylarında toplamda bin gencin işe başlaması bekleniyor.



Haziran ayından itibaren her ay 200 kişi

Nisan ve mayıs aylarında toplamda bin kişinin işe başlayacağını duyuran yetkililer, haziran ayından itibaren ise her ay 200 kişinin işbaşı yapacağını belirtti. Bu yıl toplamda 2 bin 400-2 bin 500 kişinin işe başlaması bekleniyor.

İşbaşından önce eğitim verilecek 



İşe başlaması için seçilen gençlere öncelikle eğitim verilecek. Mesleki eğitim ve oryantasyon olarak şekillenen bu eğitim, 3 hafta sürecek. Ardından 6 ay sözleşme yapılacak ve işe başlanacak.

6 ay sonunda başarılı olan kişiler, üretim tesisinde kadrolu olarak işe başlayacak. Sözleşmeli ve kadrolu olarak çalışacak kişilerin grupları ise kalite kontrolcü, nokta kaynakçısı, plastik mamüller imalatçısı, boya operatörü ve oto montajcısı olacak.

Kimler başvuru yapabilecek?

Bu ilana başvuru yapabilmek için bazı şartlar gerekiyor. 30 yaşını geçmemiş olmak, en az lise mezunu olmak, Düzce, Kocaeli ya da Sakarya'da ikamet ediyor olmak gerekiyor.

Bu şartları taşıyan kişiler, bu bölgelerdeki İŞKUR müdürlüklerine doğrudan ya da internet üzerinden başvuruda bulunabilecekleri gibi Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye resmi internet sitesinden de başvuru yapabilirler.

Yorumlar (0)