Toplu sözleşmede takvim netleşti
Vedat Işıkhan, "7'nci Dönem Kamu Görevlileri Toplu Sözleşmesi faaliyetlerimizi, tarafları optimal seviyede memnun edecek bir şekilde neticelendirmeyi amaçlıyoruz." dedi. Toplantının ardından konuşan Ali Yalçın ise "14 Ağustos 2023 Pazartesi günü heyet, geniş olarak bugünkü gibi yeniden bir araya gelecek ve kamu işveren heyeti teklifini vermiş olacak. Devamında yine genele ve hizmet koluna dair müzakereler muhataplarıyla devam edecek. 17 Ağustos 2023 Perşembe günü ikinci bir toplantı gerçekleştirilecek ve yeni teklifler sunulacak." dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, memur ve memur emeklilerinin 2024-25 senelerindeki sosyal ve mali haklarının belirleneceği 7'nci Dönem Kamu Toplu Sözleşmesine dair Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında gerçekleştirilen ilk toplantının akabinde sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulundu.
Bakan Işıkhan, şunları kaydetti:
"Yaklaşık olarak bir ay sürecek olan 7'nci Dönem Kamu Görevlileri Toplu Sözleşmesi için görüşmelerin ilk toplantısını memur konfederasyonlarının genel başkanları ve 11 hizmet kolundaki yetkili sendikaların temsilcileriyle birlikte yaptık. Müzakere sürecinin bütün tarafları memnun edecek bir şekilde milletimiz ve ülkemiz için hayırla neticelenmesini temenni ediyorum."
Yaklaşık bir ay sürecek kamu görevlileri 7. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerimizin ilk toplantısını memur konfederasyonlarımızın genel başkanları ve 11 hizmet kolundaki yetkili sendikalarımızın temsilcileri ile birlikte gerçekleştirdik.
— Prof. Dr. Vedat Işıkhan (@isikhanvedat) August 1, 2023
Müzakere sürecinin tüm tarafları memnun… pic.twitter.com/gfynTSUr3B
Takvim netleşti
Toplantının akabinde gazetecilere açıklama yapan Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın ise "14 Ağustos 2023 Pazartesi günü heyet, geniş olarak bugünkü gibi yeniden bir araya gelecek ve kamu işveren heyeti teklifini vermiş olacak. Devamında yine genele ve hizmet koluna dair müzakereler muhataplarıyla devam edecek. 17 Ağustos 2023 Perşembe günü ikinci bir toplantı gerçekleştirilecek ve yeni teklifler sunulacak."