TOKİ’nin yüzde 22’lik indirimi başladı

TOKİ, iş yeri ve konut sahiplerine yönelik bir indirim başlattı. Borcunun en az yüzde 25’sini ödemek isteyenlere yönelik olan bu kampanyada toplu ödeme yapacaklara yüzde 22 indirim uygulanacak. 22 Mart günü başlayan başvurular 19 Nisan günü sona erecek. 

EKONOMİ 22.03.2022, 10:17
TOKİ’nin yüzde 22’lik indirimi başladı

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), bünyesinden iş yeri ve ev satın alan kişiler için indirim haberini duyurdu. Şu anda taksit ödemekte olan vatandaşların faydalanabileceği bu indirim, borcunu toplu ödemek isteyenler için geçerli olacak. 



Bazı şartlar bulunuyor

TOKİ tarafından yapılan duyuruya göre borcunun en az yüzde 25’ini toplu şekilde ödemek isteyenler için geçerli olan bu indirim kampanyasına 12 ay ve daha az taksiti kalanlar ise katılamayacak. Taksitleri en geç 2020 sonunda başlamış olan iş yeri ve konut sahipleri ise yeni düzenlemeden yararlanamayacak. 



Başvurular bugün başladı

Bugün başlayan başvurular, 19 Nisan günü sona erecek. Kampanyaya katılmak isteyenlerin, başvurduğu aya ait olan taksit ödemelerini yapmış olmaları gerekiyor. Ayrıca geriye dönük emlak vergisi ya da taksit borcunun bulunmaması gerekiyor. Borcunun en az yüzde 25’lik kısmını kredi çekerek kapatmak isteyen kişiler Gayrimenkul Satış Sözleşmesi’ni imzaladıkları bankalardan konut kredisi alabilecek. 

Yorumlar (0)