Tokat'ta Avrupa için mesai: 1 milyon ceset torbası sipariş edildi!

Tokat'ta önceden gömlek üretimi yapan bir tekstil fabrikası, ceset torbası üretmeye başladı. İngiltere, İtalya ve Fransa gibi Avrupa ülkelerinden 1 milyon ceset torbası siparişi alan firma, yoğun mesai yapıyor. 

EKONOMİ 07.05.2020, 10:17
Tokat'ta Avrupa için mesai: 1 milyon ceset torbası sipariş edildi!

2014 yılında Tokat Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyete başlayan ve ayda 70 bin civarında gömlek üreterek Almanya, İspanya, Japonya ve Belçika başta olmak üzere 33 ülkeye ihracat gerçekleştiren çok ortaklı tekstil fabrikası, yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle 11 Mart günü yurt dışına ürün göndermeye son verdi. 

Firma, iki hafta önce yeni tip koronavirüs (Covid-19) kaynaklı binlerce kişinin yaşamını yitirdiği İngiltere, İtalya ve Fransa'dan toplam 1 milyon ceset torbası siparişi aldı.

Fabrika, talep üzerine ceset torbası üretmeye başladı. Günde 6 bin ceset torbası üreten fabrika, siparişleri karşılayabilmek amacıyla yoğun mesai yapıyor. 

"1 milyon siparişimiz var"

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle gömlek ihracatını durdurduklarını kaydeden işletme ortağı Muzaffer Yılmaz (40), şunları söyledi:

"Koronavirüs nedeniyle tulum, maske ve ceset torbaları rağbet gördü. Bizim de yurt dışında bağlantılı olduğumuz firmalardan buna yönelik talepler oldu. Şu anda biz de ceset torbası imalatı yapıyoruz. Günlük 6 bin üretimimiz var. Şu andaki siparişlerimiz buna yönelik. 1 milyon siparişimiz var. Siparişlerimiz Avrupa ülkelerinden İtalya, İngiltere, Fransa başta olmak üzere birçok ülkeden sipariş aldık."

"Personelimizin giriş ve çıkışlarında ateş ölçümleri yapılıyor"

Yılmaz, fabrikanın mevcut kapasitesinin yarısıyla çalıştıklarını belirterek, "Koronavirüsten dolayı yarı personel ile çalışıyoruz. Şu an mevcut çalışanımız 110 kişi. Personelimizin giriş ve çıkışlarında devamlı ateş ölçümleri yapılıyor. Maskesiz kimseyi çalıştırmıyoruz. Sosyal mesafe kurallarına uyum sağlıyoruz. Bizler de çalışanlarımızın sağlıkları için dikkat ediyoruz." dedi.

Yorumlar (0)