TOFED Başkanı: Bazıları dirense de otobüslerde ikramları kaldırmalıyız!

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Başkanı Birol Özcan, şehirler arası otobüslerde alınan yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirlerine ilişkin, "Otobüslerde ikramları oldukça azaltacağız, hatta kaldırmayı da istiyoruz. Biliyorsunuz bazı firmalar direniyor bazıları da kaldırmak istiyor, kaldırma taraftarıyız." açıklamasında bulundu. 

EKONOMİ 28.05.2020, 12:07 28.05.2020, 15:49
TOFED Başkanı: Bazıları dirense de otobüslerde ikramları kaldırmalıyız!

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Genel Başkanı Birol Özcan, yeni tip koronavirüs (Covid) ile mücadele kapsamında gerekli önlemleri aldıklarını ve yolcuları güvenli olarak gidecekleri yerlere götürmeyi planladıklarını kaydetti. 

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Genel Başkanı Özcan, Ankara, İstanbul ve İzmir hattının da serbest bırakılmasını istediklerini belirterek, "Tüm otobüs ve yazıhanelerimiz dezenfekte oldu. Personelimizin hazırlıkları da tamam. Dinlenme tesislerinin de kullanım alanları dezenfekte ediliyor. Hazır vaziyette bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

"Otobüslerde ikramları kaldırmayı istiyoruz"

Araç içi ikramlar konusunda karar aşamasında olduklarını belirten Özcan, şunları kaydetti:

"Otobüslerde ikramları oldukça azaltacağız, hatta kaldırmayı da istiyoruz. Biliyorsunuz bazı firmalar direniyor bazıları da kaldırmak istiyor, kaldırma taraftarıyız. Sadece kapalı su ikram etmek istiyoruz. Koronavirüsle ilgili tedbirli davranmamız lazım, Sağlık Bakanlığı'nın tedbirlerine uymamız lazım."

Özcan, otobüslerde görevli olan sürücü ve muavinlerin maskeli ve eldivenli hizmet sunacağını belirterek, tüm önlemlerin hazır olduğuna dikkat çekti. 

"Ailelerin yan yana oturmasına izin verilmesini talep ediyoruz"

Şu anda az sayıda aracın sefere çıkabildiğini anımsatan Özcan, seyahat izin belgesine sahip olan ÇAYKUR'a kayıtlı üreticiler ile 65 yaş ve üzeri vatandaşların memleketlerine gitmesi sonucu sektörde biraz hareketliliğin meydana geldiğini söyledi. 

Özcan, yeni getirilen kurallarla birlikte bir otobüste en fazla 20 yolcu taşınabileceğini aktararak, şu ifadeleri kullandı:

"Bu şekilde kazancımız gidiyor. Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve yollar da şimdiki şartlarda bizi çok zorluyor. Hele ki Ege'ye giden bir otobüsümüz Yavuz Sultan Selim ve Osmangazi Köprüleri'ni kullanmak zorunda kalıyor. Gidiş gelişi köprü ve otoban parası 1.100 lira. Eşler, anne çocuk seyahat edince ayrı oturuyorlar ama evde bir arada yaşıyorlar. Bunların da yan yana oturmasına izin verilmesini talep ediyoruz."

Yorumlar (0)