TOBB Başkanı: “Gidişat endişelendiriyor acil önlem alınmalı” 

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, döviz kurlarındaki hareketlilik ve piyasadaki çalkantılar sebebiyle bir duyuruda bulundu. Yaşananların firmaları endişelendirdiğini ifade eden Hisarcıklıoğlu, “Acil önlem alınmalı.” çağrısında bulundu. 

EKONOMİ 17.12.2021, 16:21 17.12.2021, 17:58
TOBB Başkanı: “Gidişat endişelendiriyor acil önlem alınmalı” 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, piyasalardaki son durumun firmaları olumsuz yansıması hakkında sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Mevcut durumun pek çok firmayı endişelendirdiğini ve olumsuz etkilediğini belirten Hisarcıklıoğlu, döviz kurları ve piyasalardaki çalkantıların kısa sürede istikrara kavuşturulması gerektiğini ve öngörülebilirlik beklediklerini kaydetti. 



“Acil önlem alınmasını bekliyoruz” 

Piyasaların ivedilikle istikrara kavuşması ve bunu sağlayacak önlemlerin bir an önce alınması konusunda paylaşım yapan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, öngörülebilirliğin temin edilmesini beklediklerini çünkü firmaların gidişattan endişe duyduklarını aktardı. 



Dolar yükselişini devam ettiriyor 

Bugün öğleden sonra Merkez Bankası’nın Dolar kuruna müdahalesinin ardından bir süreliğine düşen dövizin yükselişi devam ediyor. Dolar/TL 16.15 itibarıyla 17 seviyesinde bulunuyor. 

Yorumlar (0)