Fındık fiyatlarına TMO’dan açıklama: “Serbest piyasa düşük kalıyor”

Karadeniz’de birçok kişinin yakından ilgilendiği fındık fiyatları ile ilgili açıklamada bulunan TMO Genel Müdürü Güldal, “Şu an serbest piyasa fındık fiyatları TMO'nun altında. Yakın bir zaman içerisinde bizim seviyemize ulaşacaktır.” dedi.

EKONOMİ 28.09.2022, 15:21 28.09.2022, 15:25
Fındık fiyatlarına TMO’dan açıklama: “Serbest piyasa düşük kalıyor”

Fındık fiyatları il ilgili açıklamada bulunan Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü Ahmet Güldal, üreticilerin TMO’ya büyük bir ilgi gösterdiğini ifade etti.

“TMO’nun altında fiyat veriyorlar”

TMO’nun Ordu'da organize sanayi bölgesinde fındık alımlarının gerçekleştirildiği alanda açıklama yapan Güldal, "Serbest piyasa üzerinde bizden daha düşükte rakamlar verildiğini biliyoruz. Fakat düşünüyorum ki kısa bir zamanın ardından bizim düzeylerimizi yakalayacaklardır.” dedi.

Üreticilerden TMO’ya yoğun ilgi

TMO’ya üreticiler tarafından yoğun bir ilgi geldiğini aktaran Güldal, "Randevuların neredeyse hepsi karşılıklı olarak geliyor. Randevuya geliş oranı yüzde 95-98 civarında. Gezdiğimiz bölgelerde de geliştirdiğimiz iyileştirmeler ve sağlayacağımız önlemler noktasında da bazı notlar alıyoruz. Fındık alımları 22 Ağustos günü itibariyle başlamıştı. Bugün de içerisinde olmak üzere 100 bin tonu geçkin bir randevu, büyük bir oranda da randevuya sadakat görüyoruz. 53 lira Giresun kalite, 25 lira levant kalite ve 51 lira sivri kalite fındık alımı sağlıyoruz. Randımanlar da oldukça iyi.” şeklinde konuştu.

Günlük alım için beklenen rakam: 4 ton

Karadeniz'deki bütün fındık üretim alanlarında mevcut durumda 50 alım bölgesi bulunduğuna işaret eden, depo imkanı oldukça ve ihtiyaç bulunan zamanlarda yeni merkezler kurulabileceğini aktardı. Bir gün içerisinde 2 bin 500-3 bin ton kadar TMO'nun fındık alımı yaptığına vurgu yapan Güldal, “İlerleyen günlerde bu oran 4 bin tona kadar ulaşabilir. Böyle bir durum için bütün hazırlıkları gerçekleştirdik." dedi.

Yorumlar (0)