TMO'dan yem fiyatlarına müdahale

TMO, sert yükselen yem fiyatlarına müdahalede bulunuyor. Bakan Pakdemirli, "Yetiştiricilerimizi yüksek yem maliyetleri altında ezdirmeyeceğiz." dedi.

EKONOMİ 14.06.2021, 23:25 16.06.2021, 09:39
TMO'dan yem fiyatlarına müdahale

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yetiştiricileri yüksek yem maliyetleri altında ezdirmeyeceklerini dile getirerek, "Bu çerçevede TMO'nun (Toprak Mahsulleri Ofisi), mevcut stoklarını kullanarak ve takviyede bulunarak yetiştirici ve besicilerimizin yanı sıra yem sektöründeki tüm kullanıcıların gereksinimini uygun fiyatla karşılamak üzere güçlü bir biçimde piyasalara müdahalede bulunacağız." sözlerini sarf etti.

Pakdemirli, yazılı olarak gerçekleştirdiği açıklamasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından TMO alım ücretlerinin 17 Mayıs tarihinde açıklandığını anımsattı ve "Bu fiyatlar üreticilerimiz tarafından olumlu karşılandı." dedi. 

"1,8 milyon ton mısır ve arpa satışı yapıldı"

Yem ve hububat piyasalarının düzenlenmesi için bugüne dek alınan önlemlere değinen Pakdemirli, TMO tarafından 2020-2021 sezonunda yetiştirici ve besiciler başta olmak kaydıyla yem piyasalarına yönelik uygun fiyatlı yaklaşık 1,8 milyon ton mısır ve arpa satışı gerçekleştirdiklerinin altını çizdi.

Yem piyasalarının düzenlenmesi için alınacak ek tedbirlere de dikkat çeken Pakdemirli, TMO'nun son olarak mayıs ve haziran aylarında yaklaşık olarak 450 bin ton mısır ve arpanın yetiştirici ve besicilere satışının yapıldığını vurguladı.

"Ezdirmeyeceğiz"

Pakdemirli, TMO üzerinden yem regülasyonu faaliyetlerine başlattıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Son dönemde yem ham maddesi piyasasında meydana gelen yüksek ücretler, üreticimizi olumsuz yönde etkilemiştir. Yetiştiricilerimizi yüksek yem maliyetleri altında ezdirmeyeceğiz. Bu çerçevede TMO'nun (Toprak Mahsulleri Ofisi), mevcut stoklarını kullanarak ve takviyede bulunarak yetiştirici ve besicilerimizin yanı sıra yem sektöründeki tüm kullanıcıların gereksinimini uygun fiyatla karşılamak üzere güçlü bir biçimde piyasalara müdahalede bulunacağız. Dış ticaret önlemleri hususunda da ilgili kamu kurumları ve bakanlıklarla iş birliği içerisinde gerekli olan tüm tedbirler alınacak."

Yorumlar (0)