Ticaret Bakanı Muş açıkladı: Esnafa hibe desteğinde başvuru süresi uzatıldı

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, esnaf ve sanatkarlar ile gerçek kişi tacirlerine verilen 3 bin-5 bin TL’lik hibe desteğine yapılacak başvuruların 1 Temmuz'a kadar uzatıldığını açıkladı.

EKONOMİ 24.06.2021, 10:42
Ticaret Bakanı Muş açıkladı: Esnafa hibe desteğinde başvuru süresi uzatıldı

Esnafa hibe desteğinde başvuru dönemi 23 Haziran 2021 Çarşamba gününde sona ermişti.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş açıkladı

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, talep üzerine hibe desteği başvurusunun 1 Temmuz'a kadar uzatıldığını duyurdu. Twitter üzerinden bir açıklama yapan Bakan Mehmet Muş, ''Esnaf ve sanatkarlar ile gerçek kişi tacirlerine sağlanan 3 bin-5 bin liralık hibe desteğine yönelik son başvuru tarihini talep üzerine 1 Temmuz 2021 Perşembe günü saat 23.59’a kadar uzattık.'' açıklamasını yaptı.

Kimler faydalanabilir?

Cumhurbaşkanlığı Kararı kapsamında pandemi sebebiyle problemli bir süreçten geçen esnafa, hibe desteği verilmişti.

Bu kapsamda, 3 bin TL hibe desteğinin; sürücü kursları, ajanslar, dil kursları, etüt merkezleri, muhasebe kursları, gemicilik kursları, yazılım ve bilgisayar kursları,  kreşler, kuaförlük kursları, hamallık, fast-food işletmeleri, stilistlik kursları, yazarlık, dikiş nakış kursları, bestekârlık, reklamcılar, ayakkabı boyacıları, fotoğrafçılar, alkolsüz lokaller, çorbacılar, dondurmacılar ile perakende ticaretle uğraşanlara verileceği açıklanmıştı.

5 bin TL hibe desteği ise; disko gibi eğlence mekanları, dans okulları, düğün salonları, balo salonları, nikah salonları, spa salonları, hamamlar, solaryum mekanları, fayton ve bisiklet hizmetleri, spor salonları, saunalar, birahaneler, meyhaneler, barlar, sinemalar ve yolcu taşımacılıkları ile uğraşanlara verileceği duyurulmuştu.

Hibe desteğinin şartları

Hibe desteğinden faydalanabilmek için bazı şartların olduğu belirtildi. Söz konusu hibe desteğinden, sadece 17 Mayıs 2021’den önce vergi mükellefi olan kişiler faydalanabiliyor.

17 Mayıs 2021 ve sonrasında vergi mükellefliği olan ya da vergi mükellefi olmayan kişiler hibe desteği çerçevesinde yapılacak ödemelerden faydalanamayacak.

17 Mayıs 2021 öncesinde vergi mükellefi olanlar, Ticaret Bakanlığı’nın açıkladığı koşullar kapsamında 3-5 bin TL hibe desteğinden yararlanabilecekler.

Yorumlar (0)