THY Genel Müdürü yanıtladı: Uçaklarda yan koltuk boş olacak mı?

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle ara verilen ve Haziran ayında tekrar seferlere başlayacak olan Türk Hava Yolları'nın (THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi, uçaklarda yan koltukların boş kalacağına yönelik zorlayıcı bir karar alınmadığını bildirdi. 

EKONOMİ 28.05.2020, 16:03
THY Genel Müdürü yanıtladı: Uçaklarda yan koltuk boş olacak mı?

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi, uçuş sektöründe yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında alınan önlemlere ilişkin açıklamada bulundu.

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Ekşi, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle ara verilen ve Haziran ayında tekrar seferlere başlayacak uçaklarda, yan koltukların boş kalacağına ilişkin bir karar alınmadığını bildirdi. 

Ekşi, paylaşımında, "Merak ettiğiniz soru! Uçaklarda yan koltuk boş olacak mı? Cevap: Havacılık ve sağlık otoritelerinde; uçak havalandırma sistemleri, HEPA filtreleri ve yapılan bilimsel araştırmalarda uçak içi bulaş riskinin yüksek olmaması gibi sebepler ile henüz zorlayıcı bir karar alınmamıştır." ifadelerine yer verdi.

"Yolcu sayısı müsait ise tavsiye etmiş değil ise zorunlu tutmamıştır"

"Uçak içinde yan koltuk boş uygulamasına gerek var mı?" sorusuna Ekşi, şöyle yanıt verdi:

"Örneğin Avrupa Sivil Havacılık Emniyet Ajansı EASA ve Avrupa Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi, ECDC ortak yayınladığı kılavuzda 'yolcu sayısı müsait ise tavsiye etmiş değil ise zorunlu tutmamıştır."

Yorumlar (0)