THY duyurdu: Tahran uçuşları iptal!

Türk Hava Yolları (THY), yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle günlük 2'ye düşürdüğü İstanbul-Tahran uçuşlarını bugün iptal etti.

EKONOMİ 25.02.2020, 11:11 25.02.2020, 17:45
THY duyurdu: Tahran uçuşları iptal!

İran'da da yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını hızla yayılıyor. Ülkede hayatını kaybedenlerin sayısı 16'ya yükseldi.

Koronavirüs salgınının komşuda hızla yayılması nedeniyle Türkiye de önlemler almaya başladı. 

Türk Hava Yolları (THY), yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle günlük 2'ye düşürdüğü İstanbul-Tahran uçuşlarını bugün iptal ettiğini duyurdu. 

Bugün açıklama yapılmıştı 

Türk Hava Yolları'nın (THY) resmî sitesinden yapılan açıklamada, yeni tip koronavirüs (Covid-19) kaynaklı seyahat kısıtlamalarına ilişkin bazı güncel bilgilere yer verilmişti.

Açıklamada, Türk Hava Yolları'nın (THY) seyahat güvenliğini daima en ön planda tutan havayolu şirketi olarak yeni tip koronavirüs (Covid-19) hususundaki son gelişmeleri ulusal ve uluslararası otoriteler ile yakından izlediği ve gerekli tedbirleri aldığı kaydedilmişti.  

"Tahran hariç" denilmişti 

Salgının yayılımına ve etkilerine karşı tedbir almak için Çin ve İran seferlerinde düzenlemeler gerçekleştirildiği vurgulanan açıklamada, "Ana kara Çin'e düzenlediğimiz seferlerimiz 29 Şubat 2020 tarihine kadar durdurulmuştur. (İran seferlerimiz) Tahran'a düzenlediğimiz uçuşlarımız hariç bu ülkedeki tüm uçuş noktalarımıza olan seferlerimiz 10 Mart 2020 tarihine kadar iptal edilmiştir." denilmişti. 

Açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti resmî makamları tarafından alınan karar doğrultusunda son 14 gün içerisinde Çin ya da İran'ın Kum kentinde bulunmuş yabancı ülke vatandaşlarının da Türkiye'ye kabul edilmeyeceği aktarılarak, "Seyahatinizi alınan tedbirler doğrultusunda planlamanızı önemle rica ederiz. Uçuşlarınızla ilgili güncel bilgiye uçuş sorgulama menümüzden, uçuş numaranız veya parkurunuzu sorgulayarak ulaşabilirsiniz. Gelişmeleri takip etmeye ve sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz. Anlayışınız için teşekkür ederiz." ifadelerine yer verilmişti. 

Yorumlar (0)