THY'de zam oranı belli oldu

Türk Hava Yolları ve çalışan sendikası Hava-İş arasında gerçekleştirilen Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde maaş zam konusunda anlaşma sağlandı. Bu kapsamda THY çalışanları, yılın ilk 6 ayı için enflasyon farkına ilave olarak yüzde 60 oranında maaş zammı alacak. İkinci 6 aylık süreçte ise enflasyona farkına ek olarak yüzde 5 oranında maaş zammı daha yapılacak.

EKONOMİ 24.12.2021, 10:50 26.12.2021, 09:39
THY'de zam oranı belli oldu

Hava-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Kemal Tatlıbal ile THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı arasında yapılan 27. Dönem TİS görüşmelerinde ücret zamları ile ilgili anlaşma yapıldı. 

THY çalışanlarına yüzde 60 zam

İki yılı kapsayacak biçimde kabul edilen Toplu İş Sözleşmesi’ne göre, yılın ilk 6 ayı için THY çalışanları enflasyon farkına ilave olarak yüzde 60 oranında maaş zammı alacak. İkinci 6 ay için; enflasyon farkına ilave olmak üzere yüzde 5 zam yapılacak. Anlaşma kapsamında 3’üncü ve 4’üncü 6 aylık dönemlerde, enflasyona ilave olarak yüzde 1 oranında maaş zammı uygulanacak.  

Öte yandan çalışanlara, biri yeni yılla birlikte ilk maaş alınacak tarihte, diğeri ise TİS'in imzalanacağı tarihte 2 brüt maaş ödenmesine karar verildi.

Hava-İş’ten teşekkür

Hava-İş Sendikası'ndan gelen yazılı açıklamada, THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı'ya teşekkür edildi. Yapılan açıklamada, "Karşılıklı olarak Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde anlaşılan ücret zamları hariç olmak üzere 28.12.2021’den sonra görüşülmeye başlanacaktır. Bizlere verilen destekten ötürü tütün üyelerimize teşekkür ederiz. Başlayacak TİS görüşmelerinin hayırlı neticeler getirmesini dileriz.” sözlerine yer verildi.

Yorumlar (0)