TESK'ten zor durumdaki esnaf için 2 istek

TESK Genel Başkanı Palandöken, açıklanan yeni tedbirlere ilişkin değerlendirmeler yaptı. Palandöken esnafın artık mevcut yükü kaldırabilecek pozisyonda olmadığını söyleyerek tüm borçların yıl sonuna dek ertelenmesi ve faiz alınmaması, ayrıca karşılıksız hibe desteğine ilişkin talepte bulundu.

EKONOMİ 16.05.2021, 15:01 17.05.2021, 12:11
TESK'ten zor durumdaki esnaf için 2 istek

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Bütün borçların faizsiz bir şekilde sene sonuna dek ertelenmesi ve karşılıksız hibe desteği artık kaçınılmaz oldu. Esnafımız bu yükü kaldırabilecek bir durumda değil.” şeklinde konuştu.

“Esnafımız artık bu yükü kaldıramaz”

Koronavirüs salgını döneminde sağlanmış olan desteklere ilişkin konuşan Palandöken, “Borçlar hep faiziyle ertelendi. Bu zamandan sonra esnafımızın yarasına merhem olacak düzeyde karşılıksız bir şekilde bütün borçların faizsiz ertelenmesi ve hibe desteği kaçınılmaz oldu. Çünkü bu yükü esnafımız artık kaldıracak pozisyonda değil.” dedi.

“Yarı yarıya kapasite ile yolcu taşıma taşınabilecek bir yük değil”

Bütün mesleklerde olduğu gibi ulaştırma alanında da yoğun bir şekilde desteklenmenin gerektiğini paylaşan Palandöken, “Havayolu konusunda bir kısıtlama olmazken, şehirler arası ve şehir içi araçlarda yüzde 50 kapasiteyle yolcu taşıma kısıtlamasının getirilmesi yükünü artık esnafımız kaldıramaz.” dedi.

"ÖTV ve KDV’den arındırılan ticari akaryakıt verilmeli"

Palandöken, “Bu kesimde hizmet veren esnafımıza ilişkin ÖTV ve KDV’den arındırılmış ticari akaryakıt verilerek özel olarak desteklenmelidir.” şeklinde konuştu.

"Zincir marketlere uygulanmış olan günlük indirim kampanyaları kaldırılsın"

Açıklamalarının devamında Palandöken, pandemiyle mücadele edilecekse hafta içinde zincir marketlerde uygulanmış olan günlük indirim kampanyalarının bir haftaya yayılması engellenmeli ve bu dönemdeki indirim kampanyaları bütünüyle kaldırılmalı.” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)