TESK: “Vatandaşın tek isteği indirimdi ama yılbaşı bahanesiyle zam yapıldı"

Kurdaki düşüşün ardından yeni fiyatların market etiketlerine yansımasını bekleyen vatandaşlar, bir şokla daha karşılaştı. TESK Başkanı Palandöken, zamlanan etiketlerle ilgili şunları dile getirdi: “Dövizin, zamlara yalnızca bahane olduğunu gördük. Bu fırsatçılar, enflasyonu artırdı ve piyasadaki güveni azalttı. Pek çok üründe indirim beklerken yılbaşı sebebiyle yüzde 25’e varan zam yapıldı.” 

EKONOMİ 26.12.2021, 11:01
TESK: “Vatandaşın tek isteği indirimdi ama yılbaşı bahanesiyle zam yapıldı"

Döviz kurundaki düşüşün ardından pek çok üründe indirime gidilmesini bekleyen vatandaşlar, hiç beklemedikleri bir durumla karşılaştı. Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, durumla ilgili şunları dile getirdi: “Döviz kurundaki dalgalanmanın zamlar için yalnız bahane olduğunu gördük. Bu fırsatçılar enflasyonu artırıp piyasalardaki güveni azalttılar. Vatandaşlar indirim beklerken yüzde 25’e varan zamla karşılaştılar. Yılbaşı sebebiyle fiyatlar artırıldı. Gerekli önlemler çok geç olmadan alınmalı.” 



“4 katına kadar çıkan cezalar caydırıcı değil” 

Yazılı açıklamada bulunan Başkan Palandöken, şunları aktardı: “Vatandaşın tek beklentisi, döviz kurundaki düşüşle birlikte market etiketlerinde de indirime gidilmesiydi. Fakat peynire, peçeteye, süte ve daha pek çok şeye zam geldiğini gördük. Bunlar kabul edilemez. Ekonomi ve vatandaş üzerinden fırsatçılık yapmaya müsaade edilmemelidir. Denetimler yapılıyor ancak 4 kata kadar artırılan cezalar da artık caydırıcı değil.” 

Yorumlar (0)