TESK'ten sahte altın uyarısı

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, artan düğünlerde sahte altına karşı çok dikkatli olunması gerektiğini söyleyerek, "Yurttaşlarımız altın alırken ve bozdururken güvenilir, bilinir kuyumcu esnafını tercih etmeli." dedi.

EKONOMİ 27.06.2021, 22:31
TESK'ten sahte altın uyarısı

TESK (Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, artan düğünlerde sahte altına karşı çok dikkatli olunması gerektiğini kaydederek, "Yurttaşlarımız altın alırken ve bozdururken güvenilir, bilinir kuyumcu esnafını tercih etmeli." sözlerini sarf etti.

Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, geçtiğimiz yıl COVID-19 (yeni tip koronavirüs) salgını sebebi ile ertelenen düğünlerin bu sene sarktığını ve bu yaz bahse konu etkinliklerde artış meydana geldiğini bildirdi.

"Uyanık olunmalı"

Düğünlerin başlaması ile birlikte geçtiğimiz senelerde yaşanan sahte altın haberlerinin yine gündeme gelmeye başladığına işaret eden Palandöken, "Yaz sezonunun açılışı ile birlikte düğünlerde hareketlilik yaşanıyor. Düğünlerdeki hareketliliğin ekonomiye ve tüm sektörlerdeki esnafa canlılık getirmesi bekleniyor. Bu dönemde düğünlerin artması ve altın fiyatlarında oluşan yükselişle dolandırıcılar da piyasaya sahte altın sürmekten geri kalmıyor. Bu yaz düğün sezonunda damat ve gelinlerin hayal kırıklığına uğramaması için yurttaşlarımız altın bozdururken ve alırken güvenilir, bilinir kuyumcu esnafını tercih etmeli." ifadelerini kullandı.

Palandöken, uzmanlık isteyen altın hususunda yurttaşların çok dikkatli alışveriş yapmaları, dolandırıcılığa ve sahteciliğe karşı uyanık olmaları gerektiğini sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)