TESK Başkanı'ndan ÖTV açıklaması: Binlerce araç yenilenecek

TESK (Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, öncelikli olarak ticari araçlar başta üzere binlerce kişinin aracını yenileceğini ve bu sebeple ÖTV indirimi beklendiğini belirtti.

EKONOMİ 21.07.2021, 22:32 24.07.2021, 20:13
TESK Başkanı'ndan ÖTV açıklaması: Binlerce araç yenilenecek

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, gerçekleştirdiği açıklamada, başta ticari araçlar olmak kaydıyla binlerce kişinin aracını yenileyeceğini ve bu sebeple ÖTV indirimi beklendiğinin altını çizerek, "Yaş sebebi ile çalışamaz hale gelen taksi, okul servis araçları ve benzeri birçok ticari aracın yenilenmesi gerektiği asla unutulmamalıdır. Bununla beraber şahsi aracını da yenilemek veyahut satmak isteyen binlerce yurttaş var. Piyasaların canlanması adına ticari araçlar başta olmak kaydıyla bütün araçlar için ÖTV indirimi yapılmalı. Bankalar da taşıt kredileri için elini taşın altına koyarak faizlerde indirim uygulamalı." dedi.

"Kur sebebi ile fiyatlar yüzde 200 arttı"

Başta ticari araçlar olmak kaydıyla tüm araçlar yenilenirken, pandeminin negatif etkilerinden dolayı bir defaya mahsus ÖTV indirimine gidilmesinin teşvik edici olacağını anımsatan Palandöken, "Yeni bir araç satın alınmak istendiğinde vergiler ile aracın fiyatı neredeyse iki kat artıyor. Üstelik araç fiyatları kur sebebi ile son 4 yıl içerisinde yüzde 200 gibi yüksek bir oranda artış gösterdi. Fiyatlar böyleyken, esnafımızın 2 senedir durumu ortadayken, geçtiğimiz senelerde yapıldığı gibi tekrar araç alımlarında ÖTV indirimi uygulanması hem piyasaları hem de esnafı rahatlatır.” şeklinde konuştu.

 "ÖTV indirimi devletin yararına"

Palandöken, ÖTV indiriminin devletin zararına değil faydasına olduğuna değinerek, "ÖTV indirimi bütçede açık meydana getirerek devlete zarar ettirmek yerine, tam aksine araçların yenilenmesiyle hem piyasaları zincirleme bir şekilde pozitif etkileyecek hem yatırım ve üretimlerin artmasıyla istihdama katkı sunacak hem de sanayinin hurda gereksinimine destek olacaktır. Öte yandan, ÖTV indiriminin hurda teşviki ile de desteklenmesi, hurda ithalatımızı düşürerek sanayicinin yüzünü güldürürken cari açığa da pozitif yönde katkı sunacaktır." dedi.

Yorumlar (0)