Terörden temizlenmişti: Gabar Dağı’nda 150 milyon varillik petrol keşfi

Terörden arındırılan Gabar Dağı'nda petrol rezervi bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 150 milyon varillik keşfin değerinin yaklaşık 12 milyar dolar olduğunu ifade etti.

EKONOMİ 13.12.2022, 11:34
Terörden temizlenmişti: Gabar Dağı’nda 150 milyon varillik petrol keşfi

Terörden dolayı girilemeyen Gabar Dağı, tamamen temizlenmiş ve insanların rahatlıkla hareket edebildiği bir bölgeye dönüşmüştü. Dün yapılan kabine toplantısının ardından Gabar Dağı ile ilgili müjde veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “150 milyon net petrol rezervini bulunduran yeni bir alan keşfettik” şeklinde konuştu.

Petrol kalitesi yüksek, üretim 5 bin varil

Petrolün kalitesinin yüksek olduğunu aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, söz konusu alandaki 4 kuyudan günlük olarak 5 bin varillik üretim sağlandığını dile getirdi.

Bulunan rezervin toplam değerinin 12 milyar dolara ulaştığını ifade eden Erdoğan, “Terörden arındırılmış olan Gabar Dağı’nda net olarak 150 milyon petrol rezervinin bulunduğu yeni bir bölge keşfettik. Söz konusu alandaki rezerv, mevcut fiyatlarıyla ortalama 12 milyar dolara tekabül ediyor.” dedi.

Adana’da yeni rezerv keşfedildi

Adana’nın ilçesi Çukurova sahasında bulunan yeni rezerve de değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Çukurova sahasında şu an 8 milyon varil verecek kadar yeni bir rezerv bulduk. 5 kuyu içerisinde günlük 1500 varil sağlayacak kadar üretim yapmaya başladık. Yeni açılacak olan kuyular ile beraber burada gerçekleştirdiğimiz üretimimizi kısım kısım çoğaltacağız” ifadesinde bulundu.

Yorumlar (0)