Temel gıdada fiyat sabitleme çalışmaları devam ediyor! Un, şeker ve yağ..

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati enflasyon korumalı tasarruf ürünlerine ilişkin çalışmaların devam ettiğini belirtti.

EKONOMİ 11.04.2022, 17:37 11.04.2022, 17:39
Temel gıdada fiyat sabitleme çalışmaları devam ediyor! Un, şeker ve yağ..

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Mardin'de gerçekleştirilen İş Dünyası Buluşması etkinliğine katıldı. Ekonomi hakkında açıklamalarda bulunan Bakan Nebati enflasyonla mücadeleye ilişkin de kararlı mesajlar verdi. Son dönemde yaşanan enflasyon artışının geçici bir süreç olduğunu belirten Nebati fiyatlarda yaşanan artışın vatandaşa yansımaması için de gerekli adımların atılacağını belirtti.

“Enflasyon korumalı tasarruf ürünlerine ilişkin çalışmalarımız devam ediyor”

Adalet ve Kalkınma Partisi ekonomi kurmaylarının un, şeker ve yağ gibi temel gıda ürünlerinin fiyatlarını sabitlemeye yönelik adımların atıldığını doğrulayan Bakan Nebati şu açıklamalarda bulundu:

Enflasyondaki artışın geçici olduğuna inanıyoruz. Yaşanan fiyat artışlarının vatandaşlara sınırlı yansıması adına gerekli adımları atmaya devam ediyoruz. Elektrikte KDV indirimine gittik. Stokçuluk, fahiş fiyat ve fiyat manipülasyonuna izin vermiyoruz. Bunun için gerekli tüm önlemleri almaya çalışıyoruz. Bu anlamda 40 bini geçen işletmeyi denetlemeye devam ediyoruz. Yılsonunda enflasyon makul bir seviyede yer alacak. Enflasyon korumalı tasarruf ürünlerine ilişkin çalışmalarımız da devam ediyor.

Yorumlar (0)