TCMB, Swap işlemleri faizini yükseltti!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası dünkü PPK (Para Politikası Kurulu) toplantısı kararı sonrası, altın/döviz karşılığı swap işlemlerinde kullanılan faiz oranını, politika faizi oranına (%15) çıkardı. TCMB politika faizini %10,25'ten %15'e yükseltmişti.

EKONOMİ 20.11.2020, 11:33 22.11.2020, 16:08
TCMB, Swap işlemleri faizini yükseltti!

TCMB bünyesinde yapılan Altın/döviz karşılığı swap işlemlerinde TL için kullanılan faiz oranı %13,25 düzeyinden %15'e yükseltildi.

Mevcut durumda Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından TCMB bünyesinde bir hafta vadeli kotasyon yoluyla ve 1, 3 ve 6 ay vadeli geleneksel yöntemli ihalelerle swap işlemleri yapıyor.

İlave olarak Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası BIST Swap Piyasası'nda da kotasyon swap piyasasında uyguladığı faiz oranlarıyla uyumlu biçimde swap işlemleri yapıyor.

Enflasyon Raporu toplantısında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından tüm swap olanakları kapsamında sağlanan fonlama tutarının, tüm sistemin fonlama ihtiyacının yaklaşık olarak %60'ını oluşturduğu açıklanmıştı.

Ekonomi uzmanları, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının dünkü PPK (Para Politikası Kurulu) toplantısında alınan kararların ardından öngördüğü üzere swap işlemlerinde TL'ye uygulanan faizi de aynı şekilde politika faizi ile aynı seviyeye (%15) getirdiğini bildirdi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, %10,25 olan politika faizini dün %15'e çıkartmış, karar metninde ise bütün fonlamanın temel politika vasıtası olan bir hafta vadeli repo faiz oranı üzerinden gerçekleştirilmesine karar verildiği duyurulmuştu.

Yorumlar (0)