TCMB duyurdu: İlk başarılı ödeme yapıldı

Merkez Bankası, 'Dijital Türk Lirası Projesi'nin ilk faz faaliyetleri çerçevesinde, dijital TL ağındaki ilk ödeme işlemlerinin başarıyla yapıldığını açıkladı.

EKONOMİ 29.12.2022, 21:57
TCMB duyurdu: İlk başarılı ödeme yapıldı

TCMB (Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası) tarafından gerçekleştirilen duyuruda, dijital TL ağındaki ilk ödeme işlemlerinin başarıyla yapıldığı kaydedilerek, teknoloji paydaşlarıyla sürdürülen kapalı devre ve dar kapsamlı pilot uygulama testlerine önümüzdeki senenin ilk çeyreğinde devam edileceği ifade edildi.



"Test sonuçları kamuoyuyla paylaşılacak"

Gerçekleştirilen testler neticesinde elde edilen bulguların, geniş çerçeveli bir değerlendirme raporuyla vatandaşlarla paylaşılacağı bildirilen duyuruda, şu ifadelere yer verildi:

"Dijital Türk Lirası İşbirliği Platformu, 2023 yılında seçili finansal teknoloji şirketleri ve bankaların iştirakiyle genişletilecek ve çok geniş katılımlı pilot testlerin yapılacağı fazlara geçilecektir. Bu çerçevede, geçmiş defter teknolojilerinin ödemelere ait ekosistemlerde kullanımı ve gerçek zamanlı ödeme sistemleri ile entegre edilmesi gibi hususlar tasarlanan spesifik mimari kurgulara ait testlerle sürecektir. Dijital TL'nin hukuki boyutuna yönelik faaliyetler, dijital olarak kimlik verme işlemine ilişkin proje için kritik önem taşıdığını göstermektedir. Bu sebeple, 2023 senesi boyunca dijital TL'nin teknolojik ihtiyaçlarının yanı sıra hukuki ve ekonomi kapsamına ilişkin faaliyetlere de öncelik verilecektir."

Yorumlar (0)