TCMB'den 3 yıllık enflasyon tahminleri

TCMB Başkanı Naci Ağbal, 2021 yılı enflasyon tahminlerini %9,4 olarak açıkladı.

EKONOMİ 28.01.2021, 11:23 29.01.2021, 09:22
TCMB'den 3 yıllık enflasyon tahminleri

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Naci Ağbal, Enflasyon Raporu 2021-I'in tanıtımı için basını bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

TCMB Başkanı Naci Ağbal, Merkez Bankası'nın tahminlerine göre enflasyonda %5 hedefine ancak 2023 yılı sonunda varılabileceğini, %5 hedefine ulaşmak maksadıyla 2021 senesinde enflasyon hedeflemesi rejiminin bütün unsurlarını kararlı bir biçimde uygulayacaklarını bildirdi.

Naci Ağbal

Enflasyonun 2021 yılı sonunda %9,4 olarak gerçekleşeceği tahminini açıklayan Naci Ağbal, Ekim Enflasyon Raporu'nda öngörülen enflasyon tahminlerinin korunduğunu belirtti.

2022 senesinde enflasyonu %7 olarak öngördüklerini kaydeden TCMB Başkanı Ağbal, enflasyonda %5 hedefine ulaşılması maksadıyla PPK'nın (Para Politikası Kurulu) elindeki tüm araçları kullanmayı sürdüreceğini ifade etti.

Naci Ağbal

Enflasyon hedefine 2023 yılı sonunda ulaşılabileceği tahmininde bulunduklarını söyleyen Ağbal, hedefe ulaşıncaya kadar ihtiyatlı duruşun korunacağını vurguladı.

Fiyatlama davranışları ve enflasyon beklentilerinde orta vadeli hedef yol haritasından sapma riskinin görülmesi hâlinde önden ilave sıkılaştırmanın kararlılıkla uygulanacağının altını çizen Naci Ağbal, gıda enflasyonunun 2021 senesi enflasyon gerçekleşmesi üzerinde ciddi bir risk oluşturmayı sürdürdüğü uyarısında da bulundu.

Kurulan güçlü iletişimin önümüzdeki PPK (Para Politikası Kurulu) kararlarında da sürdüreceklerini ifade eden Ağbal, Türkiye'de fiyat istikrarı sağlanacaksa tüm ekonomideki karar alıcıların geleceğe yönelik fiyatlama davranışlarının ve enflasyonist beklentilerinin fiyat istikrarına katkı sağlayacak biçimde şekillenmesi gerektiğini kaydetti.

Yorumlar (0)