TCMB Başkanı Ağbal'dan ilk açıklama: Temel amacımız...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Naci Ağbal, temel hedeflerinin "fiyat istikrarını sağlamak" olduğunu ifade etti. 

EKONOMİ 09.11.2020, 09:50 09.11.2020, 16:07
TCMB Başkanı Ağbal'dan ilk açıklama: Temel amacımız...

Resmî Gazete'de yayımlanan karara göre, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Murat Uysal görevden alınmıştı. Söz konusu ismin yerine Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal getirilmişti. 

Ağbal, bugün yaptığı açıklamada, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) izleyeceği politikalara değindi. 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) fiyat istikrarını sağlamayı ve devam ettirmeyi hedeflediğine dikkat çeken Ağbal, bütün politika araçlarının kararlı bir şekilde kullanılacağının sinyalini verdi. 

"İletişime güç kazandırılacak"

Ağbal, "öngörülebilirlik", "hesap verebilirlik" ve "şeffaflık" parolaları ile para politikasında iletişime güç kazandırılacağını kaydetti. 

"Toplantıda güncel durum ele alınacak"

Para Politikası Kurulu toplantısının 19 Kasım 2020 tarihinde düzenleneceğini duyuran Ağbal, söz konusu toplantıda güncel durum ile beklentilerin ele alınacağını ifade etti.

Ağbal, yaşanan gelişmelerin dikkatli bir şekilde izleneceğini ve politika kararlarının gerekli veri ile değerlendirmeler doğrultusunda alınacağını söyledi. 

Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) AK Parti (Adalet ve Kalkınma Partisi) Bayburt Milletvekili olarak giren Ağbal, 64'üncü ve 65'inci hükümetlerde Maliye Bakanlığı görevini yürütmüştü. 

Yorumlar (0)