TBMM'ye sunuldu: Elektrik faturalarında yeni dönem

AK Partili milletvekilleri, elektrik faturalarında yer alan bileşenlerin düşürülmesini, tüketicinin sırtındaki mali yükün azaltılmasını da içeren kanun teklifini, TBMM Başkanlığı'na sundu.

EKONOMİ 16.11.2021, 19:07 17.11.2021, 18:00
TBMM'ye sunuldu: Elektrik faturalarında yeni dönem

AK Parti vekillerinin hazırladığı kanun teklifine göre elektrik enerjisi satışından alınan TRT payı da faturalara yansıtılmayacak.

Erdoğan duyurmuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen kabine toplantısının ardından kameraların karşısına geçmişti. Erdoğan, elektrik faturalarına ilişkin oldukça tartışılan Enerji Fonu ile TRT payına da değinmişti.

Erdoğan, "Üretim, yatırım, istihdam ve ihracat odaklı ekonomi politikalarımızla Türkiye'yi büyütecek her türlü adımı desteklemeyi sürdürüyoruz. Yüzde 8 oranında artış gösteren elektrik talebini, aldığımız tedbirlerle herhangi bir sıkıntı yaşatmadan karşıladık. Doğal gaz geçtiğimiz yıl 115 dolardan satılırken, ekim ayı itibarıyla 1100 dolar düzeyine yükseldi. Bu duruma karşı biz vatandaşlarımızın meskenlerde harcadıkları doğal gazı 150 dolar üzerinden veriyoruz. Alış ücretine bakıldığında, ev halkına sattığımız doğal gazdan yüzde 70 oranında hibe yaptığımızı ifade edebiliriz." ifadelerini kullanmıştı. 

Elektrik faturalarına ilişkin müjde veren Cumhurbaşkanı, "Global düzeydeki bütün bu artışa karşın elektriği maliyetinin yarısı seviyesinde vatandaşlarımıza satarak 17 milyar liralık bir sübvansiyon gerçekleştirdik. Bir diğer ifadeyle, her vatandaşımıza senelik 1500 liranın üstünde enerji desteği sağlamış olduk. Elektrikte önümüzdeki süreçte Enerji Fonu ile TRT payı kesintilerini de kaldırma yönünde karar aldık." şeklinde konuşmuştu. 

Yorumlar (0)