TBMM'de kripto para toplantısı

Kripto para düzenlemesi için harekete geçen TBMM, yasal çerçeve oluşturulması bakımından uzmanlar ve sektör temsilcilerinin görüşlerini aldı. Toplantının akabinde açıklama yapan AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, "Aldığımız ortak karar, bir an evvel yasanın çıkarılması." dedi.

EKONOMİ 29.12.2021, 17:59 29.12.2021, 19:14
TBMM'de kripto para toplantısı

TBMM’nin gündeminde bugün, son dönemlerin en gözde yatırım aracı olan kripto paralar yer aldı. Bu paralarla ilgili yasal çerçevede düzenlemeler yapılmasına olanak sağlayacak görüşler bugün masaya yatırıldı. TBMM komisyonu tarafından ağırlanan uzmanlar ve sektör temsilcileri, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından belirtilen düzenlemenin ilk adımını bu görüştü. 



Kripto para mağduriyetlerinin giderilmesi ilk amaç 

AK parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, bu konuyla ilgili dün açıklama yapmış ve kripto para mağduriyetlerinin giderilmesi için yasal düzenlemelerin gerektiğini aktarırken şunları dile getirmişti: “Sanal dünyada işleyen para trafiği her gün büyüyor. Kripto paraların reklamları daha yoğun şekilde yapılıyor ve insanların ilgisini çekiyor. Küçük birikimleriyle piyasaya girenler de mağdur oluyor. Amacı kötü olan insanları durdurmak için yasal düzenlemelere ihtiyaç var. Yaklaşık 5 milyona yakın vatandaşımızın kripto para ile alım satım yaptığını gördük ve bu işin yaşı da yok. Her yaştan insan piyasada. Bu olağanüstü bir durum. İnternet ve bilgisayar kullanmayı bilen herkes piyasada var olabiliyor. Bu durumda, ilerleyen zamanlarda ortaya çıkması muhtemel mağduriyetleri gidermek için düzenleme yapmayı düşünüyoruz.” 



“Meclis’te kripto para paydaşlarını dinleyeceğiz” 

Elitaş: “Dünyada şimdiye kadar 4 ya da 5 ülkede kripto paralarla ilgili mevzuatlar hazırlandı. Türkiye de mevzuatını hazırlaması halinde öncü ülkelerden biri olacaktır. İnsanların mağdur edilmesini önleyen ancak sistemin de önünü tıkamayan bir düzenleme yapmak gündemimizde var. Bu kapsamda kripto para paydaşlarını bugün Meclis’te ağırlayacağız. Bize sektörü anlatacaklar. Taslağın bir kanun teklifine dönüşmesinde paydaşlar bizlere katkı sağlayacak. Bu konudaki her görüş bizim için değerlidir.” 

Yorumlar (0)