Tavuk fiyatları 3 ayda yüzde 50 arttı!

Et fiyatlarının yüksek olmasından dolayı vatandaşlar tavuk almayı tercih ediyordu fakat son 3 ayda tavuk fiyatları da yüzde 50 arttı.

EKONOMİ 27.05.2019, 17:35 28.05.2019, 11:20
Tavuk fiyatları 3 ayda yüzde 50 arttı!

Vatandaşların en çok rağbet gösterdiği tavuğun fiyatı da kırmızı cep fiyatlarına yaklaşınca el yakmaya başladı. Geçen yılın Eylül ayından bu yana 150 liralık zam yapılan tavuk fiyatları son 3 ayda da yüzde 50 arttı.

Zamlardan sonra tüm piliç ve tavuk baget 8 liradan 13 liraya, tavuk göğüs 12 liradan 18 liraya, tavuk kanadın fiyatı da 13 liradan 20 liraya yükseldi.

Yapılan zamlar sebebiyle firmalara tepki gösteren tavukçular, hükümetten destek istiyor. 21 yıldır geçimini tavukçuluk yaparak sağlayan Halil Güzergül, daha önce 3-4 kilo tavuk alan müşterilerinin şimdi 2-3 tane almak istediğini belirterek, “Fakir yiyeceği olan tavuk şimdi lüks oldu” dedi. Güzergül, hükümetten fırsatçıların fiyatları nasıl yükselttiğini araştırmasını istedi. Vatandaşlara fiyat artışlarını açıklamaktan iş yapamadığını belirten Güzergül, “Ben vatandaşın yerinde olsam, bu zamları protesto ederim. O zaman üreticileri görürüm ben. Fiyat yarı yarıya düşer” ifadelerini kullandı.

Adana Kasaplar Tavuk Balık Eti Şarkütericiler Odası Başkanı Saruhan Yağmur ise tavuk fiyatlarının fahiş düzeyde olduğunu belirterek, bu artışın sebebinin dış ülkelere yapılan ihracat olduğunu ifade etti.

Yorumlar (0)