TAV işletmesindeki Medine Havalimanı, “Orta Doğu’nun En İyi Havalimanı” seçildi 

TAV Havalimanları bünyesinde hizmet veren Suudi Arabistan’ın Medine Havalimanı, yolcu değerlendirmelerine göre verilen Skytrax ödüllerinde Orta Doğu’nun en iyi havalimanı seçildi. 

EKONOMİ 06.08.2021, 15:45 08.08.2021, 12:14
TAV işletmesindeki Medine Havalimanı, “Orta Doğu’nun En İyi Havalimanı” seçildi 

Kutsal Topraklar’ın giriş kapısı Medine’nin gözdesi olan Medine Havalimanı, TAV Havalimanları işletmesi bünyesinde iken portföyünü ve iş uygulamalarını genişleterek yolculardan tam not almayı başardı.  

TAV Havalimanları işletmeciliğinden yapılan açıklamaya göre Medine Havalimanı Orta Doğu’nun bir numarası olurken, TAV’ın bünyesindeki Tiflis, Zagreb ve Riga Havalimanları da Doğu Avrupa’nın en iyi 10 havalimanı arasına girmeyi başardı. 



8 ülkede 15 havalimanı 

TAV Havalimanları İşletmeleri Sorumlusu Grup Başkanı Kürşad Koçak: “TAV olarak 8 ülkede 15 havalimanı işletiyoruz. Servis şirketlerimizle birlikte hizmetlerimiz ve ürünlerimiz, 26 ülkedeki 92 havalimanında devam ediyor. Entegre iş modelimiz sayesinde seyahat deneyiminin her adımında hizmet veriyoruz. Böylece yolcularımızın beklentilerini ve ihtiyaçlarını yakından takip edip hızlı şekilde inovatif çözümler üretiyoruz.” 



2019’da 8.4 milyon yolcu 

TAV Havalimanları verilerine göre 2019 senesinde 8.4 milyon yolcu, Medine Havalimanı’nda hizmet aldı. Markanın, bu havalimanını 2037’ye kadar işletme hakkı bulunurken bu bölgede çoğunlukla hac ve umre yolcularına hizmet veriliyor.  

TAV tarafından 1.2 milyar dolara yenilenen ve 2015 senesinde tekrar hizmete açılan havalimanının yeni terminal binası da Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgesinde “Enerji ve Çevresel Tasarımda Liderlik” sertifikasını alan ilk bina oldu. 

Yorumlar (0)