Tarım Kredi Marketlerinde indirim bugün başlıyor! İşte fiyatı düşürülen ürünler...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatından sonra Tarım Kredi Marketleri’nde uygulanan indirim bugünden itibaren başlıyor. İndirimli bir şekilde satılacak olan 30 temel ürün açıklandı. 

EKONOMİ 15.08.2022, 08:42 15.08.2022, 16:27
Tarım Kredi Marketlerinde indirim bugün başlıyor! İşte fiyatı düşürülen ürünler...

Cumhurbaşkanı Erdoğan et ürünlerinin yanı sıra şeker, zeytinyağı, ayçiçeği ve un gibi 30-40 çeşit üründe de hemen indirime gidilmesi yönünde talimat vermişti.

İndirimler bugün başlıyor

Tarım Kredi Kooperatif marketlerinde 30'dan fazla temel tüketim ürününde bugün itibariyle indirim başlıyor. 1.400 markette etiketler değiştirildi.

"Çok ciddi indirimler yaptık"

Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Hüseyin Aydın, "Vatandaş daha ucuz bir şekilde sepetini dolduracak." sözlerini kullandı. Bazı ürünlerde çok ciddi indirime gidildiğini söyleyen Aydın, özellikle tedariki daha kolay sağlanan ürünlerde biraz daha yüksek oranlarla indirim yaptıklarını açıkladı.

"Hem vatandaşı hem de üreticiyi destekliyoruz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın indirim yapılacağını açıklamasından sonra Tarım Kredi Kooperatifleri'nin zarar edeceğine ilişkin eleştirilere de yanıt veren Aydın, maliyetler artsa bile uzun süre aynı şekilde fiyatları tutmaya çalışacaklarını söyledi.

Aydın, "Zarar etmeyeceğiz ama kâr da etmeyeceğiz. Finansal bir yapı kurduk. Aracıyı kaldırıp, üreticinin daha çok kazanacağı bir sistem kuruyoruz. Hem vatandaşı ucuz gıdayla buluşturuyoruz hem de üreticiyi destekliyoruz. Diğer marketler 120 güne kadar tedarikçilerine ödeme yapıyor. Biz 60 güne indirdik. Üretici nefes alıyor, finansal maliyet yaratmayarak orada ortaya çıkan avantajı vatandaşın lehine kullanıyoruz." açıklamasını yaptı.

Tarım Kredi marketlerinde indirimli satılacak ürünler

Tarım Kredi Kooperatifi'nde indirimli bir şekilde satılacak olan ürünlerin listesi açıklandı. 

İndirim yapılacak ürünler şu şekilde:

Bu marketlerde, un, makarna, salça, bulgur,  pirinç, mercimek, fasulye, nohut, şeker, zeytin yağı, ayçiçek yağı, tavuk ürünleri, yarım yağlı süt, tam yağlı süt, yumurta, tereyağı, peynir, bal, zeytin, Türk kahvesi, çay, patates, karpuz, kuru soğan, kavun, bulaşık deterjanı, çamaşır deterjanı, çamaşır suyu, peçete, sıvı sabun, rulo havlu, bebek bezi ve kolonya fiyatlarında indirim yapılacak.

Et satışa hazır

Et ve Süt Kurumu tarafından elde edilecek olan et ürünleri, kasap reyonu olan Tarım Kredi Kooperatif Marketlerinde hemen, kasap reyonu olmayan marketlerde ise hazırlık çalışmalarının tamamlanmasından sonra paketli olarak en kısa sürede indirimli satışa sunulacak. Et ürünlerinde yapılacak olan indirimlerin duyurusu daha sonra açıklanacak.

Cep marketlerde de satılacak

Kooperatif marketlerin yaklaşık olarak 1.400'e hizmet noktası var. 2022 sonuna kadar sayı 2 bine yükselecek. Aydın, daha çok vatandaşa ulaşmak için illerde bulunan kooperatif depolarında da cep marketler yoluyla ucuz gıda satılacağı aktarıldı.

Yorumlar (0)